تامین امنیت یکی از نیازهای اساسی در بازار جهانی محسوب میشود. فناوریهای جدید هوش مصنوعی و یادگیری ماشین فرصتهای جدیدی برای شرکتهای حوزه امنیت مانند دوربینهای مداربسته ایجاد کردهاند تا به تقویت و توسعه صنعت خود بپردازند. هرچند تخصیص سرمایهگذاریهای گسترده بخش تحقیق و توسعه کمپانیهای بزرگ، رقابت بر سر فناوری هوش مصنوعی را برای شرکتهای دیگر بسیار دشوار کرده است. در این مقاله مجله آسمگ با ۵۰ برند برتر دوربین مداربسته مصاحبه کرده و چالشها و دستاوردهای آنان را بررسی میکند.
مجله آسمگ هرساله لیستی به نام ۵۰ شرکت برتر حوزه امنیت و نظارت تصویری را در سایت خود منتشر میکند. کمپانیهای نامبرده شده در این لیست براساس فاکتورهایی مانند بالاترین بازده فروش جهانی و همچنین افزایش درصد سود نسب به سال قبل، ارزیابی و ردهبندی میشوند. شاید هدف اصلی از این ردهبندی به نمایش گذاشتن گستردگی صنعت امنیت در بازارهای متنوع و همچنین نشان دادن سلطه پرچمداران این تجارت بر اقتصاد جهان باشد. معیارهای اصلی این مجله برای ردهبندی ۵۰ برند برتر دوربین مداربسته 2019 را میتوان موارد زیر برشمرد که همه این اطلاعات در گزارشاتی که شرکتها سالانه به طور عمومی منتشر میکنند آمده است.
-
میزان بازده فروش محصول
-
میزان سودهای کلان شرکت
-
میزان حاشیه سود در نظر گرفته شده برای محصولات
-
میزان سود خالص
چه نوع شرکتهایی در این لیست آمدهاند؟
1. تامینکنندگان تجهیزات الکترونیکی امنیتی و سیستمهای نرمافزاری: دوربین مدار بسته، کنترل دسترسی، سیستم کنترل تردد.
2. شرکتهای فعال در حوزه امنیت و همینطور تولیدکنندگانی که محصولات و تجهیزات و برند خودشان را دارند.
3. توزیعکنندگان، واسطهها، شرکتهای نصب و راهاندازی، سیستمها امنیت اطلاعات و همینطور کمپانیهای فعال در حوزه اطفا حریق در این ردهبندی قرار نگرفتهاند.
4. سازمانهای که اظهارنامههای مالی مشخصی در سالهای ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ داشتند و توسط شرکتهای حسابرسی معتبر تایید شده بودند.
5. شرکتهای شناختهشده دولتی و همینطور درصد کمی از شرکتهای خصوصی چند ملیتی که موافق بودند گزارشات سالانه خود را منتشر کنند.
صدرنشینان لیست ۵۰ برند برتر دوربین مداربسته
یک نگاه کلی به این لیست میتواند جایگاه مهم کشور چین را در حوزه دوبین مداربسته و به طور کلی صنعت امنیت مشخص کند. از ۵۰ کمپانی ذکر شده در این لیست ۱۱ شرکت چینی بوده و ۴ تای آنها جز ۱۰ برند برتر دوربین مدار بسته دنیا محسوب میشوند. از همه مهمتر دو شرکت هایک ویژن و داهوا که در این ردهبندی جایگاه اول و دوم را از آن خود کردهاند درکشور چین واقع شدهاند.
یکی دیگر از شرکتهای چینی دیگری که در این لیست جای گرفته کمپانی یونی ویو UniView Technology ميباشد که در عرض یک سال ۳۱.۳ درصد رشد مالی داشته است و سومین کمپانی برتر حوزه امنیت و نظارت ویدیویی در چین به شمار میرود. برای مشاهده لیست کامل ۵۰ برند برتر دوربین مداربسته کافیست روی متن کلیک کنید. در ادامه به معرفی ۵ شرکت برتر این لیست میپردازیم.
رتبه اول: کمپانی هایک ویژن - HIKVISION DIGITAL TECHNOLOGY
جایگاه اول این ردهبندی متعلق به یک کمپانی چینی به نام هایک ویژن است که بزرگترین کمپانی تامینکننده کالا و تجهیزات نظارت تصویری در جهان به شمار میرود. زمنیه تخصص این شرکت در فناوری نظارت تصویری و همینطور طراحی و ساخت دوربینهای مداربسته با فناویهای نوین است. خط تولید این شرکت محصولاتی همچون دوبینهای مدار بسته و DVRها را وار بازار میکند. این کمپانی از ابتدای شروع کار خود در سال ۲۰۰۱ به یکی از بزرگترین رهبران بازار جهانی صنعت امنیت تبدیل شده است.
هایک ویژن یکی از بزرگترین تیمهای تحقیق و توسعه و طراحی صنعتی را د رخود جای داده است. محصولات این شرکت بسیار شناخته شده هستند و بهرهگیری از فناوریهای نوین در ساخت و تولید کالاهایشان سبب جلب رضایت مشتریان این برند در سطح جهانی شده است. علاوه بر این، کمپانی هایک ویژن با هدف بهبود وضعیت تیم تحقیق و توسعه خود هرسال ۷ درصد از سود سالانه را برای این بخش سرمایهگذاری میکند.
هایک ویژن دارای ۳۱ نمایندگی در کشور چین و ۱۲ نمایندگی در سرتاسر جهان است.
رتبه دوم: کمپانی داهوا - DAHUA TECHNOLOGY
جایگاه دوم ۵۰ برند برتر دوربین مداربسته در ۲۰۱۹ را نیز کمپانی چینی داهوا بدست آورده است. این شرکت را میتوان دومین شرکت برتر در حوزه نظارت تصویری برشمرد. داهوا بیش از ۱۳۰۰۰ کارمند در سراسر جهان دارد و محصولاتش در بیش از ۱۸۰ کشور فروش میروند.
داهوا نیز مانند هایک ویژن ۱۰ درصد از سود سالانه خود را به بخش تیم توسعه و تحقیق خود اختصاص میدهد و این امر نشاندهنده وفاداری مدیران این شرکت به رشد کیفیت کالا میباشد. بیش از ۶۰۰۰ از مهندسان تیم تحقیق و توسعه این سازمان بر روی تکنولوژی هوش مصنوعی، IoT، رایانش ابری، ویدئو، امنیت سایبری و نرمافزار تحقیق میکنند.
داهوا با ساخت محصولاتی که از فناوری کاربر به کاربر یا End-t-End بهره میگیرند توانسته پاسخگوی نیازهای بسیاری از مشتریان در حوزههای مختلف باشد.
رتبه سوم: کمپانی آسا آبلوی - ASSA ABLOY
این شرکت یکی از پرچمداران تولید حوزه دربهای امنیتی محسوب میشود. آسا آبلوی متشکل از ۴۷۵۰۰ نفر کارمند بوده و دارای سودی سالیانه معادل با ۷.۹ میلیارد یورو میباشد.
رتبه چهارم: کمپانی بوش - BOSCH SECURITY SYSTEMS
شرکت سیستمهای امنیتی بوش یک شرکت شناخته شده و نوآور در سطح جهانی به شمار میرود و خدمات گستردهای در حوزههای مختلف مانند خدمات مسکونی، تجاری، صنعتی، موسسهای، آموزشی، مکانهای عمومی و خدمات حمل و نقل ارائه میکند.
کالاهای تولیدی این شرکت در دستهبندیهای زیر قرار میگیرند:
- CCTV
- سیستمهای کنترل دسترسی
- سیستمهای اعلام حریق
- سیستمهای کنترل و نظارت بر تردد
رتبه پنجم: کمپانی اکسیس - AXIS COMMUNICATIONS
این کمپانی پرچمدار بازار جهانی در حوزه شبکه ویديویی میباشد و بر طراحی شبکههای ویدیویی حرفهای برای کنترل دوربینهای مداربسته ریموت نظارت دارد. اکسیس کار خود را در سال ۱۹۸۴ آغاز کرده و اولین کمپانی فعال در این زمینه محسوب میشود که در سال ۱۹۹۶ راهحلی صریح برای تولید دوربینهای متصل به شبکه ارائه کرده است.
در مجموع این پنج کمپانی در سال ۲۰۱۹ چیزی حدود ۱۷ میلیارد دلار بازدهی داشتهاند که ۶۸.۴ درصد بازدهی کل ۵۰ برند برتر دوربین مداربسته شرکتکننده در این ردهبندی را تشکیل میدهد. این مسئله نشانگر سلطه جهانی هایک ویژن، داهوا، آسا ابلوی، بوش و اکسیس بر صنعت امنیت است و مسلما چندان دور از انتظار نخواهد بود اگر این شرکتها در آینده نیز این جایگاهها را آن خود کنند.