حتما برایتان سوال شده که مقدار حافظه دوربین مدار بسته چطور محاسبه میشود؟ یا ظرفیت هارد دیسک دوربین مدار بسته چقدر است؟ برنامههای آنلاین زیادی وجود دارند که میتوانند این مقدار را برایتان محاسبه کنند ولی این برنامهها نیز میتوانند تا حدود زیادی گیجکننده باشند.
در واقع خودتان میتوانید به راحتی ظرفیت حافظه دوربین مدار بسته را محاسبه کنید، تنها کافیست فرمول آن را بدانید. در این مقاله علاوه بر اینکه نحوه محاسبه فضای ذخیره سازی دوربین مداربسته را نشان خواهیم داد، نکاتی را معرفی میکنیم که به کمک آنها بتوانید ظرفیت حافظه را به بیشترین حد برسانید.
محاسبه پهنای باند مورد نیاز برای یک سیستم دوربین مداربسته
فرمول محاسبه حافظه دوربین مداربسته
درست است که برنامههای آنلاین محاسبه میتوانند سریعا جوابتان را بدهند ولی نتایج بدست آمده از این برنامهها چندان دقیق نخواهد بود. بنابراین اگر دنبال نتیجه دقیقتری هستید باید از فرمول زیر پیروی کنید:
Storage Space (GB) = Bitrate (Kbps) x 1000/8 x 3600 x 24 x Cameras Quantity x Days/1000 000 000
اصطلاحات بهکار رفته در فرمول بالا به ترتیب عبارتند از:
Storage Space: فضای ذخیرهسازی مورد نیاز بر حسب گیگابایت
Bitrtate: نرخ انتقال داده دوربین بر حسب کیلوبایت در ثانیه
1000/8: این مقدار برای تبدیل واحد کیلوبایت در ثانیه به واحد بایت در معادله ضرب شده
3600: این مقدار برای تبدیل ثانیه به ساعت در معادله ضرب شده
24: این مقدار برای تبدیل ساعت به روز در معادله ضرب شده
Cameras Quantity: تعداد کل دوربینهای مدار بسته
Days: تعداد روزهایی که میخواهید دوربینتان فیلمبرداری کند
به کمک فرمول محاسبه ظرفیت دوربین مداربسته بالا به آسانی میتوانید مقدار حافظه را محاسبه کنید. برای اینکه به درستی با فرمول بالا آشنا شویم یک دوربین فرضی را به طور مثال باهم بررسی میکنیم.
مثال. فرض کنید ۲ دوربین مدار بسته دارید که ماکزیمم Bitrate آنها 1024Kbps است و میخواهید برای ۷ روز متوالی برایتان فیلمبرداری کنند. مقادیر را در فرمول جایگذاری میکنیم تا ببینیم چه مقدار حافظهای برای این یک هفته نیاز است:
Storage Space = 1024 x1000/8 x 3600 x 24 x 2 x 7/1000 000 000 = 154.8288 GB
نتیجه نشان میدهد که برای یک هفته فیلمبرداری شبانهروزی این دو دوربین به حافظهای با ظرفیت حدودا 155 گیگ نیاز خواهید داشت.
فرقی نمیکند از چه برند دوربین مدار بسته ای استفاده میکنید، این فرمول برای تمام دوربین های سامسونگ، هایک ویژن، اکسیس، داهوا و ... قابل استفاده است.
عوامل موثر بر ظرفیت ذخیرهسازی دوربین مداربسته
در ادامه میخواهیم عواملی که میتوانند در پر شدن حافظه دوربین مداربسته تاثیرگذار باشند معرفی کنیم.
۱. روزولوشن - Resolution. هرچه وضوح تصویر دوربین شما بالاتر باشد فیلمهای ضبط شده توسط آن نیز فضای بیشتری را اشغال میکنند.
۲. الگوریتم فشردهسازی - Compression. الگوریتم متراکمسازی ویدیوها تکنیکی برای کاهش سایز فرمت اصلی ویدئو و در نتیجه کم کردن فضای اشغال شده توسط آن است. برای آشنایی با فرمتهای فشردهسازی پرکاربرد H.264 و H.265 میتوانید اینجا کلیک کنید.
۳. نرخ انتقال داده - Bitrate. بیت ریت بالاتر به معنای کیفیت بهتر است؛ لذا هرچه کیفیت بالاتری داشته باشیم فایلهای حجیمتری نیز خواهیم داشت. از طرفی رزولوشن و الگوریتم فشردهسازی نیز میتوانند بر میزان بیت ریت موثر باشند. بدین صورت که هرچه رزولوشن پایینتر و متراکمسازی بیشتر باشد بیت ریت کمتری خواهیم داشت.
۴. دوربین. تعداد دوربینهایی که در حال نظارت ملک شما هستند نیز مسلما در پر شدن سریع حافظه نقش دارند.
۵. روزها. هرچه مدت زمان فیلمبرداری بیشتر باشد حجم بیشتری برای ذخیرهسازی نیاز خواهیم داشت.
از سویی عوامل دیگری نیز هستند که میتوانند بر ظرفیت حافظه دوربین مدار بسته تاثیر بگذارند. عواملی همچون امکان ضبط صدا، حالتهای مختلف فیلمبرداری، حرکتهای محیطی و همچنین میزان نور محیط هر کدام به تنهایی میتوانند موثر باشند. با این حال حتی اگر حافظه دوربین شما برای فیلمبرداری کم بود بازهم جای نگرانی نیست. زیرا معمولا در صورت پر شدن حافظه دوربینها فیلمهای جدید را بر روی فیلمهای قدیمی ضبط میکنند. بنابراین سعی کنید هر چند وقت یک بار از فایلهایتان بک آپ تهیه کنید.
چطور میتوانیم از حداکثر ظرفیت دوربین مدار بسته استفاده کنیم؟
۱. از دوربین مداربسته IP با فرمت H.264 استفاده کنید
همانطور که پیشتر اشاره کردیم فرمت H.264 به میزان زیادی میتواند بر پر شدن حافظه تاثیر بگذارد. این فرمت فشردهسازی میتواند تا ۸۰ درصد سایز فایل را نسبت به فرمت MJPEG و ۵۰ درصد نسبت به فرمت MPEG-4 کاهش دهد و در نتیجه تا حد زیادی از فضای حافظه را خالی نگه دارد.
۲. به دنبال دوربینهای مدار بسته گردان PTZ باشید
کم کردن تعداد دوربینها نیز بر حجم اشغال شده موثر است. استفاده از یک دوربین گردان که میتواند فضای گستردهای را پوشش دهد در حفظ فضای هارد دیسک بسیار به صرفهتر از چندین دوربین است.
۳. وضوح تصویر دوربین مداربسته را تنظیم کنید
بسته به محیطی که میخواهید آن را نظارت کنید میتوانید رزولوشن تصویر را کم یا زیاد کنید. به طور مثال محیطهای بسیار حساس مثل ورودیها نیاز به رزولوشن بالا دارند تا همه چیز با جزییات ثبت شود. اما برای محیطهای نه چندان حساس رزولوشن پایین نیز قابل استفاده خواهد بود.
۴. از هارد اکسترنال استفاده کنید
اگر حافظه داخلی DVR یا NVR شما برای حجم بالای فیلمبرداریتان کافی نیست میتوانید از یک HDD اکسترنال استفاده کنید. همه چیز درباره رنگبندی هارد وسترن دیجیتال WD
۵. قابلیت ضبط صدا را فقط در موارد ضروری روشن کنید
در مکانهایی مانند پارکینگها ضرورتی برای ضبط صدا وجود ندارد و فقط باعث افزایش مصرف حافظه دوربین مداربسته میشود. لذا در این مکانها بهتر است که قابلیت ضبط صدا را خاموش کنید.
۶. هر چند وقت یک بار از فایلهای ویدیویی بک آپ بگیرید
از آنجایی که ظرفیت حافظه دوربین مدار بسته محدود است، پشتیبان گرفتن از فایلها و انتقال آنها به کامپیوتر میتواند فضای زیادی را خالی نگهدارد.