WDR چیست؟
بی شک شما هم تجربه ورود به محیط پرنور از محیط کم نور را داشتهاید یا مواقعی که نور شدیدی از سمت مقابل به شما تابیده میشود.در این هنگام به دلیل تضاد نوری ایجاد شده، سوژههای پشت و اطراف منبع نور به تاریکی رفته و شما قادر به تشخیص جزئیات نمیباشید.
این اتفاق در دوربینهای مداربسته نیز بسیار محتمل و یکی از مشکلات امنیتی رایج در این سیستمها میباشد و بیشتر در دوربینهایی نمایان میشود که محل قرارگیری آنها در مجاورت منابع نور طبیعی مانند خورشید باشد.برای مثال در ورودی اصلی ساختمان،ورودی پارکینگها و دفاتر اداری که دارای پنجرههای متعدد و نورگیر باشند.در نتیجه این اتفاق ،تصویر به دو قسمت کم نور و پر نور تقسیم میشود.
بهمنظور بر طرف کردن این مشکل،تکنولوژیهایی معرفی شده که از جمله آنها میتوان به WDR اشاره کرد.
WDR:
Wide Dynamic Range یا به اختصار WDR به معنی بازه ی دینامیکی بالا میباشد که به دوربینهای مداربسته دارای این قابلیت،امکان ارائه تصویری با اختلاف نوری کمتر در شرایط نوری متفاوت را فراهم میآورد و به نوعی جبران کننده کیفیت تصویر در حالتهای نوری مختلف میباشد.
انواع WDR
این فناوری در دوربینهای مداربسته دارای چهار متد متفاوت میباشد که در ادامه به آنها اشاره میکنیم.
1- WDR
در این نوع WDR از دو سنسور CCD (به دلیل حساسیت نوری خوبی که این سنسور دارد)در دوربین مداربسته استفاده شده که هر کدام اقدام به تصویر برداری با حساسیت متفاوت میکند.تصاویر از لحاظ سطح نور توسط پردازشگر تصویر بررسی و نسبت به بالانس نوری تصویر اقدام میکند.بدین صورت که نقاط پر نور در تصویر سنسور اول و نقاط کم نور در تصویر سنسور دوم با هم ادغام شده و در نهایت تصویری یکدست از لحاظ بالانس نور ارائه میگردد.
L-WDR -2
در این روش تنها از یک سنسور CCD استفاده میشود و نحوهی عملکرد آن بدین صورت میباشد که سرعت تصویر برداری در دوربین مداربسته به دو بخش تصویر با حساسیت نوری بالا و تصویر با حساسیت نوری پایین تقسیم میشود و همانند روش قبل،تصاویر توسط پردازشگر تصویر بررسی و در نتیجه ادغام و بالانس نوری،یک تصویر یکدست از لحاظ یکنواختی نور بدست میآید.از مزایای این روش مقرون به صرفه بودن آن به دلیل استفاده از یک سنسور میباشد و از معایب اصلی آن،پایین آمدن نرخ تصویر برداری به نصف میباشد.
3- S-WDR
این روش تلفیقی از دو روش بالا است و تنها مزیت آن نرخ تصویر برداری بالاتر نسبت به L-WDR میباشد.
4- D-WDR
در این روش همانند روش BLC ؛ بالانس نوری تصویر بهصورت دیجیتالی ویرایش میشود.با این تفاوت که در روشهای WDR اولویت با یکسانسازی نور در کل تصویر میباشد.ولی در BLC اولویت با روشنایی داخلی میباشد و نور بیرون چندان مهم نیست.از مزیتهای این روش عدم تاثیر روی نرخ تصویر برداری میباشد. اما از لحاظ کارایی نمیتوان آن را با WDRواقعی مقایسه کرد.
درBLC وD-WDR نیاز به استفاده از سخت افزار خاصی نمیباشد و امکان استفاده از این فناوری در اکثر دوربینهای مداربسته وجود دارد. به همین سبب در اکثر دوربینهای مداربسته میتوان این تکنولوژیها را دید.
نتیجه گیری:
قبل از اقدام به خرید دوربین مداربسته،ابتدا نیازمندیهای خود از دوربین را بررسی کرده و نسبت به آنها بهترین گزینه موجود را انتخاب کنید.در صورتی که شما نیاز به مشاهده تمام جزئیات موجود در تصویر شامل چهره افراد یا پلاک ماشین های ورودی یا خروجی را دارید، بهتر است از دوربینهایی با تکنولوژی WDR بهره ببرید.در این میان باید توجه داشته باشید در صورت استفاده از دوربینهایی با این فناوریها ،باید هزینه بیشتری نسبت به سایر دوربینهای موجود بپردازید.