از کار افتادن ناگهانی دوربین مداربسته یا قطع شدن تصویر آن یکی از مشکلات رایج دوربینهای مداربسته است که بسیاری از افراد با آن مواجه میشوند. در این مقاله میخواهیم دلایل این اتفاق را بررسی و راههای برای حل آن ارائه کنیم.
قطع تصویر دوربین مداربسته یعنی چه؟
انواع متفاوتی از قطع شدن تصویر در دوربین مدار بسته وجود دارد. گاهی اوقات سیستم نظارتی نمیتواند تصاویر یک یا چند دوربین را بخواند و در نتیجه تصویری نشان نمیدهد. در بعضی موارد نیز برق دوربین قطع میشود و در شب تصویری نمیگیرد و فقط یک صفحه سیاه نمایش میدهد. مواقع دیگری نیز هستند که تصاویر خش دار شده و میپرند یا دی وی آر تصویری دریافت نمیکند و .. .
چه زمانی تصویر دوربین مداربسته قطع میشود؟
زمانهایی وجود دارند که شما میخواهید فیلمهای دوربین مداربسته خود را بررسی کنید و ناگهان با پیام Video Loss بر روی صفحه نمایش روبهرو میشوید. این پیام نشانگر این است که ویدیوهای دوربین شما قابل مشاهده نیستند. اما چرا؟ در واقع چندین فاکتور اصلی در پدید آمدن این مشکل دخیل هستند: منبع تغذیه نامناسب، شبکه ناپایدار، مشکلات سیمکشی، مشکلات سختافزاری دوربین و ان وی آر / دی وی آر ها، مشکلات نرمافزاری و نهایتا اختلال در آدرس IP. در ادامه به بررسی و تحلیل این فاکتورها میپردازیم و راهحلهایی برای مواجهه با این مشکلات پیشنهاد میکنیم.
علل احتمالی قطع شدن تصویر دوربین مداربسته و راهحل آنها
دلیل اول: منبع تغذیه نامناسب
معمولا منبع تغذیه نامناسب یکی از عوامل دخیل در از دست رفتن تصویر ویدیوهای دوربین است. این مشکل میتواند سبب قطع تصاویر در شب، از دست رفتن سیگنالهای ویدیویی، سیاه شدن تصویر و خشدار شدن فیلمها شود. در زیر به معرفی چند مورد از مشکلات منبع تغذیه اشاره کردهایم:
- اتصالات کابلی نامطلوب
- تبدیل PoE
- بلند بودن بیش از حد کابلها و یا تغذیه تعداد زیادی دوربین از یک کابل
- کابل برق خراب
راح حل سریع:
تمام اتصالات کابلی از قبیل اسپلیتر برق و کانکتر کابلها را دوباره چک کنید. برای اینکه بفهمید آیا پورت ان وی آر / دی وی آر درست کار میکند، کابل را به نوبت به بقیه پورتها وصل کنید و بررسی کنید که آیا کار میکنند یا خیر.
یک بار دوربین مدار بسته IP را بدون تبدیل PoE مستقیما به NVR وصل کنید، زیرا ممکن است تبدیل PoE نتواند برق مورد نیاز برای دوربین آی پی را فراهم کند. مخصوصا دوربینهای گردان PTZ و دوربین های دید در شب که نیاز به الکتریسیته بیشتری دارند. اگر مجبورید که حتما از تبدیل استفاده کنید بهتر است تبدیل مناسبی تهیه کنید و با آن امتحان کنید.
همچنین میتوانید به جای استفاده از اکستنشنهای کم کیفیت از BNC کوتاهتر یا کابل اترنت برای انتقال برق به دوربین مدار بسته استفاده کنید. برای رسیدن به شناخت بهتری از کابلها مقاله کابل مناسب برای دوربین مداربسته را بخوانید.
در انتها، در صورتی که دوربین مداربسته شما مستقیما به برق وصل نمیشود و منبع تغذیه دیگری دارد (مانند دوربینهای پنل خورشیدی یا دوربینهای باتری خور) حتما چک کنید که باتریها شارژ داشته باشند و پنلها نیز سالم باشند.
دلیل دوم: جهش و تداخل ولتاژ
یکی دیگر از اتفاقات خطرناک دیگری که ممکن است رخ دهد نیز جهش ولتاژ است. اگر با پیام Video Loss روبهرو شدهاید، دوربینها تصاویر سیاه نشان میدهند و از همه مهمتر، سطح دوربین برقدار شده است، به احتمال زیاد جهش ولتاژ رخ داده است. این اتفاق میتواند سبب آسیب دیدن برد دستگاه و سوختن اجزای داخلی دوربین شود. اما جهش ولتاژ چه زمانی رخ میدهد؟
- نصب دوربین مدار بسته بر روی سطوح رسانا و فلزی
- تداخل شدید جریان برق با دستگاههای الکتریکی که در اطراف وجود دارند
راه حل سریع:
برای اینکه با این مشکل مواجه نشوید بهتر است از محافظ موج برق یا صاعقه استفاده کنید تا دوربینهایی که در خارج از خانه نصب شدهاند در برابر صاعقه مصون بمانند. واحدهای UPS هم در شرایطی که برق قطع است، انرژی مورد نیاز دوربینها را تامین میکنند تا از ایجاد اختلال در فیلمبرداری جلوگیری به عمل آید.
اگر مشکل پیش آمده به دلیل نصب دوربین مداربسته بر روی سطوح رساناست و جای دیگری برای نصب ندارید، میتوانید بین دوربین و سطح فلزی با تکهای چوب فاصله ایجاد کنید تا باهم تماس پیدا نکنند.
دلیل سوم: سیگنال وای فای ضعیف یا پنهای باند کم
در صورتی که دوربین مداربسته شما از نوع تحت شبکه بوده و قابلیت اتصال به WiFi را دارد باید این احتمال را هم در نظر بگیرید که شاید سیگنال ضعیف اینترنت سبب قطع ویدیو دوربین شده است. موارد زیر دلایل اصلی قطع شدن تصویر ویدیو مربوط به دوربینهای تحت شبکه است:
- فاصله زیاد بین دوربین مدار بسته IP و روتر
- وجود دیوارهای زیاد بین دوربین و روترها
- پارازیتهایی که سبب اختلال در سیگنال اینترنت میشوند
- پهنای باند کم
- اتصال ضعیف بین BNC و دوربین / ان وی ار
بسیاری از افراد پیش از اتصال دوربین به ان وی ار یا هر فضای ذخیرهسازی دیگری ابتدا آن را به چند تبدیل PoE متصل میکنند. در این موارد پیغام Video Loss می تواند به دلیل کم بودن پهنای باند یا ترافیک در شبکه رخ دهد. به علاوه قطع شدن تبدیل PoE هم میتواند به اختلال در ارسال داده و نتیجتا قطع شدن تصویر ویدیو منجر شود.
اگر از دوربینهای مداربسته وایرلس استفاده میکنید، یکی از دلایل میتواند اختلال در سیگنال وای فای باشد. زیرا وقتی ارتباط دوربین های وایرلس با ضبطکنندههای ویدویی قطع شود دیگر امکان آپلود ویدیو وجود نخواهد داشت.
راه حل سریع:
نزدیک کردن دوربینها به روتر و تبدیلهای PoE و همچنین اتصال دوباره BNC و PoE میتواند کمک کند تا راحتتر دستگاه را عیبیابی کنید.
اگر از دوبین وایرلس استفاده میکنید شاید بهتر باشد تا شبکه را نیز ارزیابی کنید تا مشکلی وجود نداشته باشد. در صورت استفاده از دوربینهای سیمکارت خور از جا خوردن کامل سیمکارت اطمینان حاصل کنید.
دلیل چهارم: قابلیتهای IR Cut Filter و اشتباه در استفاده از دید در شب
بعضی از کاربران با مشکلاتی از قبیل سیاه شدن تصویر در هنگام شب رو به رو میشوند. قدم اول این است که بدانیم آیا دوربین ما از قابلیت دید در شب برخودار میباشد یا خیر؟ در صورت نداشتن این قابلیت سیاه شدن تصویر طبیعی است زیرا هنگام شب نوری برای ثبت تصاویر وجود ندارد و به ناچار تصویر سیاه نمایش داده میشود. اما در مواردی که دوربین دارای نایت ویژن میباشد و باز چنین اتفاقی رخ میدهد چطور؟ در این موارد مشکل ایجاد شده میتواند ناشی از نداشتن IR Cut Filter یا روشن نکردن IR دستگاه باشد.
راه حل سریع:
با چک کردن تنظیمات دستگاه میتوانید از روشن بودن یا نبودن IR مطلع شوید. در صورتی که به خراب بودن چراغ LED اینفرارد شک دارید باید دوربین را در محلی کم نور قرارداده و ببینید که آیا چراغش روشن است یا نه.
اگر دوربین شما دید در شب ندارد هم باز جای هیچ نگرانی نخواهد بود. زیرا میتوانید به آسانی از یک منبع نور خارجی برای روشن کردن محل در حال نظارت استفاده کنید.
دلیل پنجم: تطابق سیگنالها
گاهی تفاوت در برند دوربین و DVR / NVR سبب میشود تا ضبطکننده ویدویی نتواند ویدیو را decode کند و در نتیجه دوربین شما تصویری را نمایش نمیدهد.
باید این نکته را نیز در نظر بگیرید که اگر NVR شما برای دیکد کردن رزولوشن 1080p طراحی شده باشد نمیتواند ویدیوهای دوربینهای 5MP یا 4MP شما را تشخیص دهد. پس حتما حواستان باشد که چنین اشتباهی را مرتکب نشده باشید.
راه حل سریع:
بهترین راه در این حالت این است که بعد از بررسی تمام موارد بالا و در صورت حل نشدن مشکل، از تیم پشتیبانی برند دوربین مداربستهتان کمک بگیرید.
دلیل ششم: خرابی سیمکشی و کابلها
کابلهای BNC و اترنت میتوانند در عملکرد دوربین ها، خصوصا دوربین های مدار بسته آنالوگ تاثیر زیادی داشته باشند. زیرا سیمکشی های این نوع دوربینها بیشتر بوده و متعاقبا در معرض آسیب بیشتری از این ناحیه خواهند بود. در واقع پیچ خوردن یا تا شدن کابلها مستقیما در ضعیف شدن سیگنال موثر هستند.
راه حل سریع:
تمام سیمکشیها را با دقت بررسی کنید تا مطمئن شوید که در هیچ کجا دچار آسیبدیدگی یا پیچخوردگی نباشند. کابلهایی که از نقاط خاص مثل زیرزمین یا سقفها رد میشوند بیشتر در معرض جویده شدن و آسیب دیدن هستند، از چک کردن آنها غافل نشوید.
دلیل هفتم: مشکلات سخت افزاری و نرم افزاری
اگر تمام موارد بالا را بررسی کردید ولی همچنان دوربین مدار بسته تصویری نشان نمیدهد، ممکن از مشکل از خود دوربین یا ضبطکننده ویدیوییتان باشد.
گاهی اوقات یک فرمور قدیمی دارای باگهایی است که در نسخههای جدید برطرف شدهاند. لذا همواره فرمور دستگاه را آپدیت نگه دارید کنید تا عملکرد بهتری داشته باشد.
راه حل سریع:
بعضی از کاربران با طی این مرحله هم مشکلشان حل نمیشود. در این حالبت باید گقت ازگ دستگاه شما به طور مداوم با چنین مشکلاتی رو به رو میشود شاید زمان آن رسیده که اقدام به خرید دوربین مداربسته یا ان وی ار جدیدی کنید.
دلیل هشتم: اختلال در آدرس IP
بسیار پیش میآید که دوربینهای تحت شبکه دچار اختلال در آدرس IP شوند.
راه حل سریع:
با استقاده از برنامههای مدیریتی دوربین مداربسته برند دوربین خودتان یا برنامههای شخص ثالث میتوانید بررسی کنید که ایا آی پی آدرس دوربین شما در شبکه موجود است یا نه.