کابل مناسب برای دوربین مداربسته:
حلقه تکمیل کننده و رابط بین تمام اتصالات و تجهیزات تصویربرداری کابل میباشد.وظیفهی کابل با توجه نوع کاربرد متفاوت میباشد، از انتقال صوت و تصویر و سیگنالهای کنترلی و بهطور کلی دیتا گرفته تا انتقال انرژی الکتریکی.
ساختار کابل:
کابلها بهطور کلی تشکیل شده از چند رشته سیم و روکش هستند.رشته سیمها با توجه قیمت مناسب نسبت به طلا و نقره(رسانایی طلا و نقره به مراتب بالاتر از مس میباشد) عمدتا از مس تهیه میگردد. روکش عایق نیز عمدتا از مواد نارسانا مانند پلاستیک و مشتقات آن (pe و po و ...) تهیه میگردد.
انواع کابل دوربین مداربسته؛
عنصر مهم در انتخاب نوع کابل مورد استفاده ،تعیین نوع دوربین مداربسته میباشد.با توجه آنالوگ یا IP بودن دوربین مداربسته میتوان کابل را به دو دسته کابل شبکه و کابل کواکسیال تقسیمبندی کرد. حال هر کدام از این دو نیز به دستههای کوچکتری تقسیم میشوند که در ادامه اشارات کوتاهی به هر کدام خواهیم داشت.
انواع کابل از نظر نوع سیگنال:
1-کابل کواکسیال: این کابل از دو رشته سیم هممحور تشکیل شده که رشته سیم بیرونی به جهت کاهش نویز حول تک رشته سیم مرکزی بهصورت بافته شده قرار گرفته است که توسط یک عایق داخلی از یکدیگر جدا شده و همچنین یک عایق بیرونی نیز به جهت جلوگیری از صدمات خارجی هر دوی این رشته سیمها را پوشانده است.این نوع کابل بهمنظور انتقال تصویر از دوربینهای مداربسته آنالوگ به دستگاه ضبطکننده تصویر بهصورت گسترده مورد استفاده قرار میگیرد.
2-کابل شبکه:
این نوع کابل در راهاندازی دوربینهای مداربسته تحت شبکه مورد استفاده قرار میگیرد.این کابل از چند رشته سیم زوج به هم تابیده بهمنظور کاهش نویز تشکیل شده است که با توجه به تعداد رشته سیمهای مورد استفاده میتوان دستهبندیهایی را نیز در این نوع کابل تشکیل داد که شامل CAT1 تا CAT8 میباشد.از بین این کابلها CAT5 و CAT6 را اصطلاحا کابل شبکه مینامند و بیشتر از این دو نوع کابل بهمنظور شبکه کردن دوربینهای مداربسته استفاده میگردد.
این کابل از نظر پوشش مورد استفاده نیز شامل تقسیمبندیهایی میباشد که در زیر به اختصار توضیح داده شده است.
کابل UTP: کابل شبکه بدون غلاف محافظ
کابل STP: کابل شبکه دارای غلاف محافظ
کابل S-UTP: کابل شبکه روکش دار بدون غلاف محافظ
کابل U-FTP: کابل شبکه با فویل محافظ برای سیمها
کابل SFTP: کابل شبکه دارای غلاف محافظ و روکش زر ورقی
3-کابل ترکیبی:منظور از کابل ترکیبی،نحوه استفاده از کابل میباشد که در اینجا میتوان بهمنظور انتقال انرژی الکتریکی یا انتقال دستورات کنترلی و... از آن استفاده کرد.
4-کابل صدا:این کابل که از نامش پیداست وظیفه انتقال صوت را بر عهده دارد.با توجه به سادگی کارکرد میکروفون و عدم نیاز به انرژی الکتریکی خارجی،میتوان از دو رشته سیم بهصورت مستقیم از میکروفون تا دستگاه ضبط کننده اتصال برقرار کرد.لازم به ذکر است در دوربینهای تحت شبکه نیازی به استفاده از کابل صدا بهصورت مجزا نمیباشد و میتوان از کابل شبکه بهمنظور انتقال صوت استفاده کرد.
همچنین با توجه به پیشرفتهای حاصله در تکنولوژی دوربینهای مداربسته(بهخصوص در دوربینهای HDTVI) ،این امکان وجود دارد که شما بتوانید توسط یک کابل کواکسیال بهصورت همزمان اقدام به ارسال صوت و تصویر نمایید.
همچنین کابلهای دیگری نیز بهمنظور انتقال دیتا مورد استفاده قرار میگیرد که به لحاظ نوع نیازمندی میتوان از آنها بهره برد.
کابل تصویر BNC:
این نوع کابل نیز بهصورت آماده در بازار موجود میباشد که به جهت سهولت در راهاندازی دوربینهای آنالوگ و در فواصل نزدیک بسیار مورد استقبال میباشد.این کابل بهصورت دو کابل به هم چسبیده(کابل دیتا و انرژی الکتریکی) عرضه میگردد.
کابل HDMI
این نوع کابل که از کیفیت بالایی نیز برخوردار است،بهمنظور انتقال صوت و تصویر بهصورت همزمان از دستگاه ضبطکننده به نمایشگرها و همچنین در سیستمهای مولتیمدیا مورد استفاده قرار میگیرد.
نتیجهگیری:
همانطور که در بالا نیز بدان اشاره شد، نوع دوربین مداربسته در تعیین نوع کابل مورد استفاده دخیل میباشد. پیشنهاد میشود به منظور جلوگیری از پیامدهای ناخواسته مانند نویز محیط و ... از کابلهایی با کیفیت بالا و دارای شیلدهای ضد نویز استفاده گردد تا از بروز هزینههای اضافی بعدی جلوگیری شود.
در ادامه ویدیویی در این رابطه میبینیم: