در این مقاله به نکات ، مقدمات و مراحل نصب دوربین مداربسته در دفاتر اداری با توجه به محیط میپردازیم.
امروزه با توجه به حساسیتهای موجود در ادارات و دفاتر، ضبط و جمعآوری رویدادهای در حال انجام ، از جمله آمد و شدهای محل کار و اتفاقات ناخواسته مانند سرقت ،نصب دوربین مداربسته بیش از پیش ضروری به نظر میرسد. نصب دوربین مداربسته میتواند به جلوگیری از رفتارهای نامتعارف در محل کار کمک شایانی نماید.همچنین در جهت مرور وقایع ضبط شده در زمانهای خاص( برای نیل به این موضوع باید تمامی موارد ضبط شده باشند و همچنین ظرفیت هارد قرار داده شده در دستگاه ضبطکننده، ملاک بسیار مهم در مبحث دوربینهای مداربسته میباشد) به ما کمک میکند.
1. بررسی مکانهای نصب ( جانمایی) دوربین مداربسته
برای جانمایی دوربین در نظر گرفتن چند موضوع ضروری میباشد .که بهصورت ذیل میباشند:
1 – اینکه قصد ما از نصب دوربین مداربسته ، رویت و ضبط تصاویر بهصورت طولی یا عرضی باشد. در تنظیم عرضی دید سطحی بیشتری بر محیط خواهیم داشت و در طولی ، عمق بیشتری بر مکان نصب شده
2 -نور محیط و در صورت نیاز ، خرید دوربینهای مداربسته دارای امکان دید در شب
3 – ارتفاع قرار دادن دوربین مداربسته جهت رویت بهتر و کامل تصاویر ضبط شده و در کل در نظر گرفتن شرایط و عوامل محیطی و موارد دیگر
بهطور مثال در صورتیکه شما در قسمتی از دفتر که تراکنشهای مالی نقد یا تحویل تجهیزات حساس صورت میگیرد، بهطور حتم نیاز به نصب دوربین مداربسته دارید.بهطوریکه اشراف کاملی نسب به جزئیات و زوایا داشته باشید. به دو تصویر زیر نگاه کنید:
در نظر داشته باشید محل قرارگیری دوربین میتواند به نوعی روی هزینههای اختصاص یافته تاثیر مستقیمی داشته باشد.هزینههایی مانند کابل کشی از این قسم هزینههاست که میتوان با انتخاب مناسب نوع دوربین و دستگاه ضبطکننده که در ادامه توضیح خواهیم داد این هزینهها را مدیریت کرد. البته میتوان از دوربینهای تحت شبکه و همچنین دوربینهای وایرلس دار نیز بنا به هزینه و مکان و حساسیت موضوع استفاده کرد.
مکانهای پر رفت و آمد میتواند هدف دیگر در تعیین مکان دوربین باشد.موقعیت دوربین باید بهصورتی باشد که بتواند نمایی کامل از افراد وارد و خارج شده از محل به نمایش بگذارد.همچنین دسترسی به دوربین بگونهای نباشد که بتوان آن را مخدوش کرد یا از کار انداخت و همچنین پوشش دو طرفه جهت جلوگیری از از کار انداختن یکی از دوربینها در نظر گرفته شود.
2. انتخاب نوع دوربین مداربسته
دوربینهای موجود در بازار به دو نوع کلی آنالوگ و شبکه تقسیمبندی میشوتد.همچنین دوربین بیسیم نیز موجود میباشد که میتوان آن را هم بنوعی دوربین شبکه دانست.به لحاظ قیمت دوربینهای آنالوگ نسبت به دوربینهای شبکه مقرون به صرفهتر میباشد.دوربینهای آنالوگ با توجه به تکنولوژی ساخت به 4 دسته آنالوگ-HDCVI-HDTVI و AHD تقسیم بندی میشود که هر کدام دارای ویژگی مخصوص به خود میباشد.از مزایای دوربینهای آنالوگ هزینه راهاندازی پایین آن میباشد.بویژه اگر دوربین مداربسته انتخابی از قابلیت POE بهره ببرد که باعث کاهش هزینه سیمکشی میشود.این قابلیت امکان ارسال ولتاژ و سیگنال بهصورت همزمان بر بستر کواکسیال ,و کابل شبکه را فراهم میکند و دیگر نیاز به سیم کشی اضافی برای انتقال تصویر نمیباشد.حتما به این نکته توجه کنید که دستگاه ضبط تصویر انتخابی نیز از این قابلیت پشتیبانی کند.
از موارد موثر در انتخاب نوع دوربین محل قرارگیری و مکان دوربین به لحاظ فاصله و بودجه اختصاص داده شده است.تصور کنید در قسمتی از دفتر نیاز به ضبط جزئیات با کیفیت بالا میباشد.بدین منظور شما باید از دوربینهای با رزولوشن بالا استفاده کنید که به طبع هزینه بیشتری در پی خواهد داشت.
همانطور که پیشتر نیز بدان اشاره شد مورد دیگر در انتخاب دوربین نوع اتصالات میباشد.شاید شما برای کابل کشی با محدودیتهایی روبهرو باشید،به همین منظور میتوانید از دوربینهای با قابلیت ارسال بیسیم استفاده نمایید.ولی باید به این نکته توجه کنید که این نوع دوربین نیز با محدودیتهایی روبروست.از جمله این محدودیتها میتوان به کم شدن کارایی دوربین با دور شدن از دستگاه ضبط تصاویر(DVR یا NVR) یا روتر اشاره کرد.در نتیجه بهتر است برای نظارت بر مکانهای بزرگتر از دوربین مداربسته با اتصالات سیمی استفاده کرد.
3. انتخاب دستگاه ضبط تصاویر
از ملزومات دیگری که در خرید و راه اندازی یک سیستم نظارت تصویری میتوان به آن اشاره کرد دستگاه ضبط تصاویر می باشد که این دستگاه نیز با توجه به نوع دوربین های مورد استفاده تعیین میگردد.در صورتی که شما از دوربین های تحت شبکه استفاده میکنید نیاز به خرید دستگاهی با قابلیت ضبط تصاویر شبکه دارید(NVR)همچنین تعداد دوربین مداربسته مورد استفاده نیز بسیار اهمیت دارد،زیرا هر دستگاه تعداد مشخصی پورت ورودی برای دوربین ها دارد. رزولوشن تصویر ورودی نیز از دیگر محدودیت های موجود در انتخاب می باشد.
در صورتی که شما از دوربین های با تکنولوژی آنالوگ بهره میبرید نیازمند خرید یک دستگاه ضبط تصاویر آنالوگ(DVR) دارید.تمام نکات گفته شده در رابطه با NVR از جمله تعداد ورودی دوربین و همچنین رزولوشن ورودی درباره DVR نیز صدق می کند.
خوشبختانه با پیشرفت تکنولوژی دستگاههای چند منظوره با قابلیت اتصال همزمان دوربین شبکه و انالوگ پا به میدان گذاشته که محدودیت های موجود در انتخاب نوع دستگاه ضبط تصاویر را از میان برده است و شما میتوانید دوربین مداربسته با هر تکنولوژی مانندهIP یا آنالوگ را به آن متصل نمایید.
4. خرید و راه اندازی دوربین های مداربسته
پس از خرید تجهیزات مورد نیاز با توجه به نکات ذکر شده نسبت به تست سیستم اقدام نمایید تا از صحت عملکرد تجهیزات اطمینان حاصل کنید.سپس اقدام به نصب و جایگذاری دوربین ها و دستگاه ضبط کنید.
نتیجه گیری :
بهتر است تا حد امکان از دوربین و سایر تجهیزات با کیفیت استفاده کنیم تا در زمان نیاز به رویت فیلم ها و عکس ها ، تصاویر باکیفیت و با قابلیت تفکیک داشته باشیم.بسیار شنیده و دیده شده که پس مرور زمان و شرایط محیطی نامناسب موجود، باعث کاهش کیفیت ضبط تصاویر شده و دیگر در مواقع ضرور نمیتوان به عملکرد آن اطمینان کرد.بهتر است از راهنمایی های کارشناسان خبره در خصوص خرید و نصب دوربین های مداربسته بهره ببرید.مطمعنا هزینه ای که برای کارشناسی خرید و نصب دوربین های مدار بسته خواهید کرد ، باعث حصول اطمینان و جلوگیری از مشکلات و ضررهای احتمالی بعدی در آینده خواهد بود.