PoE و PoC چیست؟
شاید برای کسایی که به تازگی وارد حوزه نصب و راهاندازی دوربینهای مداربسته شدهاند،شنیدن برخی اصطلاحات جدید باعث سردرگمیهایی در اینباره شود.از جمله این اصطلاحات میتوان به PoE و PoC اشاره کرد.ابتدا لازم است اشارهای مختصر به انواع دوربینهای مداربسته ،ملزومات راهاندازی و سپس ارتباط آنها با این دو تکنولوژی را شرح دهیم.
انواع دوربینهای مداربسته:
دوربینهای مداربسته را میتوان با توجه به شکل ظاهری به دستههای دام(گنبدی)،بولت،اسپید دام،پین هول و کیوب و ... تقسیم بندی کرد.به لحاظ تکنولوژی ساخت نیز دوربینها را میتوان به دو دسته کلی آنالوگ و IP تقسیمبندی کرد که هر کدام از این دو دسته نیز به دستههای مختلفی تقسیم میشود.
دوربینهای آنالوگ:
اولین دوربینهایی که به منظور نظارت تصویری بهصورت عمومی عرضه گردید،دوربینهای آنالوگ بودند.این دوربینها به جهت سهولت در نصب و راهاندازی مورد استقبال جامعه قرار گرفت.اما این دوربینها نیز بدون اشکال نبوده و کمبودهایی را به دنبال داشتند.مهمترین محدودیت در این نوع دوربینها کیفیت پایین تصاویر آنها بود.با گذشت زمان و پیشرفت تکنولوژی،کیفیت تصاویر این دوربینها نیز بهصورت فوق العادهای افزایش یافت. شرکتهایی مانند داهوا،هایک ویژن ،NEXTCHIP و ...توانستد با تکنولوژیهای خاص خود،امکان استفاده از سنسورهای مگاپیکسلی و تبدیل آن به سیگنالهای آنالوگ، برای ارسال در بستر آنالوگ را فراهم کنند.پس از این اقدام دوربینهای انالوگ با دستهبندی جدیدی از طرف شرکتهای پیش گفته روبهرو شد.AHD،HDCVIوHDTVI که بهترتیب محصول شرکتهای NEXTCHIP ، داهوا و هایک ویژن میباشد.
دوربینهای IP:
دوربینهای IP(تحت شبکه) نسل جدیدی از دوربینهای مداربسته میباشند.مهمترین مزیت این دوربینها نسبت به دوربین مدار بسته آنالوگ،کیفیت بالای تصاویر میباشد.این دوریبنها تصاویر را بهصورت دیجیتال به ضبط کننده ویدئویی ارسال میکنند.
در صورتیکه به راهنمایی و اطلاعات بیشتر در زمینه خرید دوربینهای مداربسته نیاز دارید،پیشنهاد میشود به این مقاله مراجعه کنید.
راهاندازی دوربین مداربسته:
هر دوربین مداربسته برای راهاندازی، نیازمند اتصال به یک منبع تغذیه و یک بستر انتقال(سیمی یا بدون سیم) میباشد.حال با توجه به نوع دوربین این اتصالات میتواند متفاوت باشد.در دوربینهای آنالوگ برای انتقال تصاویر از سیم هم محور (کواکسیال) RG 59 بدین منظور استفاده میشود.این نوع کابل به جهت نویزپذیری بسیار پایین خود،برای استفاده در دوربینهای آنالوگ مناسب میباشد.
در دوربینهای IP نیز برای انتقال تصاویر از کابل شبکه CAT5) یا(CAT6 استفاده میشود.این کابل متشکل از چند کابل زوج به هم تابیده میباشد.
حال با توجه به موارد بالا میتوان به تفاوت میان PoE و PoC پرداخت.همانطور که در بالا نیز بدان اشاره شد هر دوربین مداربسته چه آنالوگ و چه IP جهت راهاندازی نیازمند اتصال به یک منبع تغذیه میباشد.از اینرو راهاندازی دوربینهای مداربسته در فواصل طولانی میتواند خریدار را با هزینههای خارج از انتظار رو بهرو نماید.این دو تکنولوژی با هدف برطرف کردن مسائل اینچنینی معرفی گردیدهاند که در ادامه به تشریح هر کدام میپردازیم.
PoE
فناوری ( power over ethernet) PoE به معنی توان الکتریکی در بستر اترنت میباشد که به کابلهای شبکه اترنت این امکان را میدهد که بتوانند انرژی مورد نیاز دستگاهها را از طریق همین کابل تامین کنند.این ویژگی در دوربینهای مداربسته تحت شبکه ، مشکل کابل کشی اضافی برای انتقال انرژی الکتریکی را برطرف کرده و باعث سهولت در راهاندازی میشود.
توجه داشته باشید در هنگام انتخاب دوربین مداربسته با قابلیت PoE، دستگاه ضبط تصاویر تحت شبکه(NVR) مورد استفاده نیز از این امکان برخوردار باشد.البته در صورتیکه از دوربین با قابلیتPoE استفاده میکنید،میتوانید از اداپتور PoE که به همین منظور ارائه شده استفاده نمایید.
مزایای استفاده از PoE:
از جمله مزایایPoE میتوان به صرفهجویی در وقت،عدم نیاز به کابل کشی اضافی و عدم پیچیدگی در راهاندازی اشاره کرد.شخص خود به سادگی مکان مناسب برای نصب دوربین را پیدا کرده ، آن را نصب و از طریق اتصال به کابل اترنت به دستگاه NVR متصل مینماید.
انعطاف پذیری؛ از آنجا که دیگر لازم نیست دوربین در محدوده پریز برق باشد،لذا میتوان در هر محلی که لازم باشد اقدام به نصب نمود.اما باید به این نکته نیز توجه نمود که حداکثر فاصله دوربین از دستگاه کمتر از 100 متر باشد.
ایمنی؛ از آنجاییکه در تکنولوژی PoE از ولتاژ 48 ولت استفاده میشود و طبق استاندارد UL این ولتاژ بهعنوان ولتاژ ایمن طبقه بندی شده، لذا احتمال برق گرفتگی به صفر خواهد رسید.همچنین PoE دارای سیستم داخلی جلوگیری از اتصال کوتاه میباشد که به موجب آن در هنگام قطعی یا اتصال کوتاه شدن سیمهای ولتاژ،باعث قطع جریان و جلوگیری از آسیبهای احتمالی مانند آتشسوزی یا از کار افتادگی کل سیستم میگردد.
PoC
PoC(Power Over Cable) معادل همان PoE در کابلهای شبکه میباشد.با این تفاوت که این تکنولوژی برای انتقال انرژی در بستر کابل کواکسیال میباشد.در این تکنولوژی اطلاعات و انرژی الکتریکی هر دو بر روی دو رشته سیم به هم تابیده انتقال مییابد.توجه داشته باشید که هم دوربین و هم دستگاه ضبط تصاویر (DVR)از این تکنولوژی بهرمند باشند.در این تکنولوژی فاصله دوربین و دستگاه را میتوان به 200 متر افزایش داد.لازم به ذکر است تمام مزایای ذکر شده برای PoE،برای POC نیز صادق میباشد.
نتیجه گیری :
طراحی ، پیش بینی ، برآورد دقیق مدل ، دیوایسها و تجهیزات مورد نیاز در خرید دوربین مداربسته و متعلقات آن علاوه بر صرفهجویی در زمان و هزینه ،باعث اطمینان از درستی کار و دارا بودن نوعی استاندارد جهت داشتن تصاویری با کیفیت را تضمین میکند.