پورت فورواردینگ یا Port forwarding اصطلاحی است که معمولا هنگام پخش دوربین مداربسته از راه دور به آن برخورد میکنیم. همانطور که در مقاله پخش زنده دوربین مداربسته به وسیله DDNS توضیح دادیم پورت فورواردینگ یکی از گامهای راهاندازی DDNS بر روی دوربین مداربسته آی پی است. اما از آنجایی که این عملیات در محوریت مقاله پیشین نمیگنجید در این مطلب به تفصیل به آن خواهیم پرداخت. در این مقاله سعی داریم به سوالات زیر پاسخ دهیم:
پورت فورواردینگ دقیقا چیست؟
چطور به کمک پورت فورواردینگ به پخش از راه دور دوربین مداربسته بپردازیم؟
علت کار نکردن Port forwarding چیست؟
برای پورت فورواردینگ باید از چه آدرس IP استفاده کنیم؟
ممکن است سوالهای بالا به نظر کمی پیچیده برسند ولی اصلا نگران نباشید، گام به گام مراحل را با یکدیگر طی خواهیم کرد. به علاوه در انتها راه حلی برای پخش از راه دور به شما پیشنهاد میکنیم که آسانتر بوده و میتواند جایگزین این روش شود.
امنیت دوربین مداربسته هنگام پخش آنلاین
پورت فورواردینگ یا Mapping دقیقا چیست؟
پورت فورواردینگ دوربین مداربسته IP یعنی کامپیوترها و سرویسهای موجود در یک شبکه محلی بتوانند از طریق اینترنت به سیستمهای دیگر وصل شوند. این عملیت به کمک ایجاد ارتباطی به نام Map بین یک روتر پابلیک و یک آدرس IP پابلیک و یک آدرس آی پی شبکه داخلی انجام میشود. فرض کنید شما در یک هتل ساکن هستید (دوربین مداربسته) ، اگر دوستتان (کامپیوتر) بخواهد پیدایتان کند باید اسم و مشخصات شما را به مدیر هتل (روتر) بدهد. پورت فورواردینگ هم دقیقا همینطور است. در واقع وقتی پورت فورواردینگ دوربین IP را راهاندازی میکنید، انگار اینترنت وایرلس دوربین مداربسته را فعال کردهاید.
نکته: تمام دوربینهای IP نیازی به پورت فورواردینگ ندارند. برای مثال دوربینهای مداربسته باتری خور از طریق مرورگر وب قابل دسترسی نیستند، زیرا در این صورت باتری زیادی مصرف میکنند.
پورت فورواردینگ چه کاربردی دارد؟
یکی از مهمترین کاربردهای پورت فورواردینگ که در این مقاله نیز به آن پرداختهایم انتقال تصویر از دوربین مداربسته به گوشی از راه دور است. حتی اگر دستگاههایتان به آی پی پابلیک (چه استاتیک و چه دینامیک) یا WAN متصل باشند نیز این روش برای آنها جواب میدهد.
پس از راهاندازی پورت فورواردینگ دوربین IP، روتر درخواستهای ورودی اینترنتی را به پورت دوربین مداربسته آی پی منتقل میکند و بدین ترتیب شما میتوانید به کمک اینترنت از راه دور به دوربین خود متصل شوید.
نقشه پایین به روشنی فرایند اتصال به دوربین مداربسته از طریق شبکه داخلی و خارجی را نشان میدهد.
نکته: حتما میدانید که اگر میخواهید به کمک LAN به دوربین متصل شوید دیگر به Port Forwarding نیازی نخواهد بود، زیرا دراین حالت کامپیوتر و دوربینها بر روی یک شبکه قرار دارند. تنها کاری که باید در این حالت انجام دهید این است که آدرس دوربین IP را در مرورگر وارد کنید.
مراحل راهاندازی Port Forwarding دوربین مداربسته IP
به طور کلی دوربینهای IP به وسیله Port Number و آدرس IP در فرمت زیر در مرورگر وارد میشوند:
(http://(wanip):(httpport
در واقع تنها کاری که لازم است بکنید این است که این دو مقدار را بدست بیاورید و قوانین پورت فورواردینگ را اجرا کنید. بدین ترتیب دستگاه میتواند به راحتی دوربین را شناسایی کند و به آن وصل شود. قوانینی که از آن صحبت کردیم را در گامهای زیر با هم پیش خواهیم برد:
گام اول: آدرس IP دوربین مداربسته خود را چک کنید
هر دوربین مداربسته IP یک آدرس IP منحصر به فرد دارد. شیوه بررسی آدرس آی پی دوربینهای برندهای مختلف متفاوت است. در اینجا برند Reolink را برای مثال امتحان میکنیم:
۱. برنامه Reolink را در کامپیوتر باز کنید. به دوربین مداربسته IP وصل شده و به قسمت Device Settings بروید.
۲. به قسمت Network > Status بروید تا آدرس آی پی دوربین را ببینید. ما آن را مقدار 192.168.177.139 فرض میکنیم.
نکته: با تغییر ادرس آی پی از DHCP به استاتیک دیگر نیاز نیست هر بار که روتر را خاموش روشن میکنید پورت فورواردینگ انجام دهید. با رفتن به مسیر Device Settings > Network General میتوانید گزینه استاتیک را فعال کنید.
گام دوم: باید HTTP Port و RTMP Port دوربین مداربسته را بررسی کنید
کجا بفهمیم که چه پورتی مربوط به دوربین مداربسته است؟ اینجاست که Poer Number اهمیت پیدا میکند. برای پیدا کردن پورت نامبر مراحل زیر را طی میکنیم:
۱. در برنامه به مسیر Network > Advanced میرویم و بر روی Setup کلیک میکنیم. حالا میتوانیم دو پورت دوربین را ببینیم. پورتها HTTP بوده که مقدار آن را 80 و دیگری RTMP است که مقدارش را 1935 در نظر میگیریم.
گام سوم: به روتر وصل شده و پورت فورواردینگ را انجام دهید
قوانین پورت فورواردینگ در تصویر زیر آمده است:
بعضی از روتر ها این جازه را به کاربر میدهند تا نوع پروتکل ( TCP یا UDP) را انتخاب کنند. اگر این امکان را داشتید جفتشان را انتخاب کنید در غیر این صورت بهتر است TCP را انتخاب کنید.
چطور به کمک Port Forwarding پخش از راه دور انجام دهیم؟
حالا که شیوه انجام Port forwarding را یاد گرفتیم، میخواهیم دوربین را به صورت ریموت به کامپیوتر و گوشی وصل کنیم:
۱) به آدرس زیر بروید و آدرس آی پی WAN را بخوانید:
http://www.whatismyipaddress.com
۲) مرورگر وب را باز کنید و فرمت زیر را در نوار آدرس وارد کنید:
(http://(wanip):(httpport
برای مثال اگر WAN IP Address شما 183.37.194.135 باشد و HTTP Port برابر 805، در این صورت URL مورد نظر به صورت زیر خواهد بود:
http://183.37.194.134:805
نکات مهم:
- اگر میخواهید برای چند دوربین مدار بسته پورت فورواردینگ انجام دهید نکات زیر را در نظر بگیرید:
- هر دوربین آدرس IP منحصر به فرد خود را دارد. ( پورت نامبر ها ممکن است شبیه به هم باشند.)
- هر دوربین باید Source Port یا HTTP Port منحصر به فردی داشته باشد.
- این مراحل برای برند Reolink هستند و برندهای دیگر ممکن است اندکی با این روش متفاوت باشند.
عیبیابی پورت فورواردینگ دوربین مداربسته IP
اگر نمیتوانید پورت فورواردینگ را انجام دهید بهتر از راهحلهای زیر را در نظر را امتحان کنید:
راه حل اول: آی پی آدرس دوربین را یک بار دیگر چک کنید.
راه حل دوم: شماره پورت را به مقداری کمتر از 1024 و غیر از 80 تغییر دهید. گاهی اوقات پورت 80 مشکلاتی ایجاد میکند. مثلا وقتی URL را در مرورگر کروم باز میکنید خطای net::ERR_UNSAFE_PORT میدهد. به همین دلیل بهتر است از شماره پورتی غیر از 80 استفاده کنید.
راه حل سوم: نوع بسته انتخابی را از All به TCP تغییر دهید.
اگر راه حلهای بالا نتوانست مشکل شما را حل کند باید با سرویسدهنده روتر و شبکه صحبت کنید و کار را به متخصصین بسپارید.
راه حل جایگزین؟
اگر مراحل بالا را همراه ما طی کرده باشید میبینید که این روش برای انتقال تصویر دوربین مداربسته به گوشی و کامپیوتر از راه دور کمی سخت و طولانی است. راه حل دیگری که دشواری راه را بسیار کم کرده استفاده از دوربینهایی است که از تکنولوژی نظیر به نظیر P2P بهره میبرند. برای آشنایی بیشتر با این فناوری مقاله شبکه نظیر به نظیر P2P چیست؟ و در دوربین مداربسته چه کاربردی دارد؟ را بخوانید.