یکی از راههای امن برای پخش از راه دور استفاده از DDNS برای اتصال به دوربین مداربسته IP است. به کمک این قابلیت در هر کجا که باشید میتوانید تصاویر دوربینهای مداربسته خانه و محل کارتان را در گوشی و کامپیوتر مشاهده کنید.
پیش از این باید بدانیم که DDNS اصلا چیست و چگونه ميتوان برای دوربین مداربسته DDNS راهاندازی کرد؟ آیا اگر از طریق DDNS به دوربین تحت شبکهمان متصل شویم هیچ مشکل امنیتی تهدیدمان نمیکند؟ در این مقاله قصد داریم تا به سوالهای بالا پاسخ داده و شیوه کانفیگ دوربین مداربسته برای DDNS را آموزش دهیم.
آشنایی با تمام اصطلاحات سیستم دوربین مداربسته
DDNS دوربین مداربسته چیست؟
DDNS در دوربین مداربسته سرویسی است که به واسطه آن میتوان به انتقال تصویر دوربین از راه دور پرداخت. این اتصال از طریق اینترنت و با یک آدرس IP متغیر انجام میشود. به عبارت سادهتر دوربینهای مداربستهای که به سرویس DDNS متصل هستند کمتر توسط هکرها هک میشوند؛ زیرا آدرس IP آنها مداوما در حال تغییر است و پخش از راه دور را برای کاربر امنتر میکند.
چطور از هک شدن دوربین مداربسته باخبر شویم؟
مراحل راهاندازی DDNS بر روی دوربین مداربسته IP
راهاندازی DDNS برای دوربین مداربسته IP کار چندان دشواری نیست. به کمک گامهای زیر به راحتی میتوانید در عرض چند دقیقه آن را بر روی دوربین کانفیگ کنید. ما در اینجا از سرویس No.IP استفاده میکنیم.
گام اول: در سرورهای DDNS دوربین مداربسته یک دامین ثبت نام کنید.
در قدم اول لازم است در سایت ثبت نام کنید و یک حساب کاربری برای خود بسازید. بعد از انتخاب نام کاربری و پسورد، ایمیل فعالسازی برایتان ارسال میشود. سرویسدهندههای DDNs زیادی وجود دارند که بعضی آنها پولی و بعضی دیگر رایگان هستند. با کلیک بر روی این لینک میتوانید سروری که نیازهای شما را بر طرف میکند انتخاب کنید.
گام دوم: نام هاست/ دامین را برای پخش از راه دور چک کنید.
وقتی نهایتا در سایت ثبت نام کردید یک دامین یا هاست DDNS دوربین مداربسته به شما تعلق میگیرد. حالا باید وارد اکانت شوید و بر روی Dynamic DNS – Hostnames کلیک کنید و دامین خود را چک کنید.
گام سوم: DDNS دوربین مداربسته را در پخشکنندهها کانفیگ کنید.
در اینجا از Reolink Client به عنوان مثال استفاده میکنیم تا به شما نشان دهیم که چطور میتوان دوربین مداربسته را به سرور DDNS وصل کرد.
۱. برنامه را باز کنید و به بخش Device Settings – Network Advance – DDNS بروید.
۲. DDNS را فعال کرده و نوع سرور را انتخاب کنید.
۳. نام هاست، نام کاربری و رمزعبور دوربین مداربسته DDNS را تایپ کنید.
گام چهارم: روترهایتان را وارد کنید تا بتوانید انتقال پورت انجام دهید.
پیش از Port Forwarding باید ارزش Media Port دوربین مداربسته IP را چک کنید. برای این کار به قسمت Device Settings – Network Advance – Port Settings بروید.
حالا میتوانید روتر را اضافه کنید و به کمک سرویس DDNSتان، Media Port را به آدرس آی پی دوربین مداربسته انتقال دهید.
برای آگاهی از نحوه Port Forwarding مقاله پورت فورواردینگ چیست و چه کاربردهایی دارد را بخوانید.
گام پنجم: بررسی کنید که آیا میتوانید به کمک DDNS به دوربین مداربسته وصل شوید یا خیر.
حالا که موفق شدید سرور را به درستی راهاندازی کنید باید بتوانید تصاویر دوربین مداربسته متصل به DDNS را به طور زنده در مرورگر مشاهده کنید.
اگر میخواهید از اینترنت اکسپلورر برای پخش از راه دور استفاده کنید حواستان باشد که HTTP:// قبل از دامین را حتما ذکر کنید. در مورد مرورگرهای دیگر فقط کافیست Hostname را در قسمت سرچ مرورگر بنویسید. به مثالهای زیر توجه کنید:
Internet Explorer: http://yourddnsserver.org
Other Browsers: yourhostname.yourddnsserver.org
راههای جایگزین DDNS برای پخش از راه دور دوربین مداربسته
اگر همچنان فکر میکنید که تنظیمات DDNS کار دشواری است و به دنبال راهی سادهتر برای پخش از راه دور هستید میتوانید دوراهحل جایگزینی که در ادامه به آنها میپرازیم را انتخاب کنید.
استفاده از دوربینهای مداربسته P2P
دوربینهای مداربسته IP با قابلیت P2P هستند با کمک گرفتن از تکنولوژی نظیر به نظیر ارتباط بین دوربین مداربسته و سایر دستگاهها مانند گوشی و کامپیوتر را آسان میکنند. بدین ترتیب هرجا که باشد میتوانید بدون نیاز به DDNS به راحتی به دوربین مداربستهتان دسترسی داشته باشید. دوربینهای دارای قابلیت P2P به شیوه زیر کار میکنند:
هر دوربین P2P دارای یک ID اختصاصی است که UID نامیده میشود. با استفاده از این UID و پسورد در نرمافزارهای مشخص شما میتوانید در هر کجا که باشید به تماشای پخش آنلاین دوربینهای مداربسته بپردازید.
استفاده از IP آدرس ثابت
فرض کنید که نمیخواهید مراحل تنظیم سرور DDNS را طی کنید و دوربین P2P نیز ندارید. در این شرایط استفاده از آدرس IP ثابت میتواند راه حل پیشنهادی ما باشد. سرویسدهندههای اینترنتی در حالت عادی آی پی ثابت به شما نمیدهند ولی میتوانید تحت شرایط خاص یک آی پی ثابت از آنها بگیرید. البته این کار نیز با هزینه همراه خواهد بود.
عیبیابی سرور DDNS
در استفاده از دوربینهای متصل به DDNS نیز مانند تمام روشهای دیگر خطاهایی وجود دارد که ممکن است هر کاربری با آن مواجه شود. بهترین راه این است که این خطاها و شیوه حل آنها را بشناسیم. در ادامه به نکاتی برای عیبیابی سرور DDNS و راهحلهای آن اشاره کردهایم:
نکته اول: همیشه فرم ور دوربینهای IP متصل به DDNS را به روز نگهدارید.
یکی از اصلیترین دلایل خطای سرورهای DDNS فرمورهای قدیمی است. برای حل این مشکل باید به منبع سرور DDNS مورد استفادهتان سر بزنید و از به روز بودن فرم ور مطمئن شوید.
نکته دوم: تنظیمات فایروال روترها را چک کنید.
یکی دیگر از دلایلی که باعث میشود تا هنگام اتصال به سرویس DDNS دوربین مداربسته با خطا روبهرو شوید فایروال روترها هستند. اگر فایروال روتر شما طوری تنظیم شده باشد که آدرس آی پی های ناشناس را بلاک کند، آنوقت شما نمیتوانید از راه دور به دوربین متصل شوید.
با تغییر تنظیمات فایروال روتر احتمال قطع شدن دوربینها از سرور DDNS کمتر خواهد شد.
نکته سوم: مطمئن شوید که پورت فورواردینگ دوربینهای DDNS را درست انجام دادهاید.
در صورتی که پورت فورواردینگ را درست انجام ندهید نمیتوانید از راه دور به پخش زنده ویدیوها بپردازید. برای این کار لازم است روترها را وارد سرور کنید و بررسی کنید که آیا انتقال پورت درست انجام شده است یا نه.