اینکه بتوانید تصاویر دوربین مداربسته را از طریق اینترنت پخش کنید کمک میکند تا زمانهایی که خانه نیستید هم به آنها دسترسی داشته باشید. با این حال پخش از راه دور دوربین مداربسته میتواند اندکی دشوار باشد و شاید به همین دلیل خیلی افراد از آن استفاده نمیکنند. در این مقاله میخواهیم به دو روشی که میتوان به پخش از راه دور دوربین مداربسته در گوشی و کامپیوتر پرداخت اشاره کنیم. در پایان این مقاله شما قادر خواهید بود در هر کجایی که هستید به کمک اینترنت به پخش از راه دور تصاویر دوربین مداربستهتان بپردازید.
امنیت دوربین مداربسته در اینترنت
- چطور از راه دور به دوربین مداربسته وصل شویم؟
- انتقال تصویر دوربین مداربسته به گوشی و کامپیوتر چگونه انجام میشود؟
- چرا گاهی اوقات با IP آدرس LAN میتوان به دوربین متصل شد ولی زمانی که آن را به WiFi یک شبکه دیگر متصل میکنیم چیزی پخش نمیکند؟
پخش از راه دور به کمک نرمافزارهای برند سازنده دوربین
یکی از راههای ساده و پرکاربرد انتقال تصویر دوربین مداربسته بر روی کامپیوتر و موبایل استفاده از برنامهها و نرمافزارهایی است که برند سازنده دوربین ارائه کرده است. شاید بپرسید چرا؟
دلیلش این است که این برنامهها به طور خاص برای دوربینهای مداربسته برند مورد نظر طراحی شدهاند و برخلاف برنامههای شخص سوم دیگری هیچ نگرانی بابت سازگاری دوربین و برنامه نخواهند داشت. به علاوه این برنامهها هرچند وقت یک بار به روز رسانی میشوند و قابلیتهای جدید به آنها اضافه میشود.
به لطف تکنولوژی P2P شما میتوانید هر جایی که باشید به کمک اینترنت به دوربین مداربسته متصل شوید. با طی گامهای زیر میتوانید در کمتر از ۲ دقیقه به انتقال تصویر دوربین مداربسته بر روی کامپیوتر و موبایل بپردازید:
گام اول: نرمافزار اختصاصی برند دوربین مداربسته مورد نظر (داهوا، هایک ویژن، بوش و ..) را بر روی موبایل یا کامپیوتر دانلود کنید.
گام دوم: برنامه را اجرا کنید و و UID را وارد کنید تا دوربین به آن وصل شود. (تمام دوربینهایی که از P2P پشتیبانی می کنند دارای ک ID اختصاصی هستند که UID نام دارد.)
گام سوم: دوربین مداربسته مورد نظر را انتخاب کنید. حالا می توانید از راه دور و به کمک اینترنت به انتقال تصویر دوربین مداربسته روی گوشی بپردازید.
در واقع نه تنها شما بلکه هر کدام از اعضای خانواده که مایل باشد میتواند همزمان به پخش از راه دور دوربین بپردازد. این روش در مقاله شبکه نظیر به نظیر P2P چیست؟ و در دوربین مداربسته چه کاربردی دارد؟ به طور کامل توضیح داده شده است.
این راه یکی از سادهترین و بهترین روشهای انتقال تصویر دوربین مداربسته به شمار میرود و تهدید امنیتی چندانی نیز ندارد. با اینکه میتوان گفت این تکنولوژی در بعضی جاها آسیبپذیر است اما سازندگان دوربین ها میتوانند به کمک تکنولوژی انکریپشن مانند SL encryption، WPA2-AES و SSL-TLS از حریم خصوصی کاربران محافظت کنند.
تنها ایرادی که به این روش وارد است این است که ممکن است بعضی از برندهای کمتر شناختهشده نرمافزار اختصاصی نداشته باشند و از آنجایی که این برنامه در اتصاال به UID دوربین نقش اساسی را دارد این افراد نمیتوانند از این روش برای انتقال تصویر دوربین بر روی گوشی و کامپیوتر استفاده کنند.
پخش از راه دور به کمک روش Port forwarding
خب حالا میخواهیم بدانیم که روش جایگزینی که به UID دوربین نیازی ندارد چیست و چطور انجام میشود؟ ابندا باید یاد بگیریم که چطور دوربین مداربسته را از راه دور و از طریق مرورگر پخش کنیم. گامهای زیر به تدریج شما را در راهاندازی پورت فورواردینگ که ارتباط از راه دور هر برند دوربین مداربسته IP از طریق هر کانکشن WiFiای را ممکن میسازد، پیش میبرد.
گام اول: آدرس آی پی دوربین مداربسته را پیدا کنید.
گام دوم: WAN یا آدرس IP خارجی روتر را پیدا کنید.
گام سوم: شماره پورت و پورتهای فوروارد روتر را بررسی کنید.
گام چهارم: آدرس URL را وارد کنید.
این مراحل به طور مفصل در مقاله پورت فورواردینگ چیست و چه کاربردی دارد؟ توضیح داده شدهاند. لذا اگر با این مقوله آشنایی ندارد پیشنهاد میشود این مطلب را نیز بخوانید.
اگر اینترنت نداشته باشیم چکار کنیم؟
سوال این است که آیا میتوان بدون اینترنت به تماشای از راه دور تصاویر دوربین مداربسته پرداخت؟ جواب این سوال بسیار به نوع دوربینی که استفاده میکنید بستگی دارد.
برای مثال دوربینهای سیمی IP که میتوانند به کمک یک کابل اترنت به روتر یا مودم Broadband متصل شوند و همچنین دوربینهای وایرلسی که از وای فای برای انتقال داده استفاده میکنند حتما نیاز به یک بستر اینترنتی برای پخش از راه دور دارند.
در عین حال دوربینهای سیمکارت خور اصولا برای شرایطی که اینترنت وجود ندارد طراحی شدهاند. بدین ترتیب میتوانید از طریق موبایل و به روش UID در مناطقی که اینترنت ضعیف است و یا اصلا هیچ اینترنتی وجود ندارد از راه دور به دوربین مداربستهتان متصل شوید.
نکته: هر چند این دوربینها به دلیل استفاده از سیمکارت نیازی به اینترنت ندارند ولی بهتر است جای قرار داده شوند که آنتندهی سیمکارت خوب و پایدار باشد.
سوالاتی پیرامون روشهای انتقال تصویر دوربین مداربسته بر روی کامپیوتر و موبایل
برای اینکه بتوانیم به برخی از سوالهای احتمالی شما پاسخ دهیم در این قسمت تعدادی از سوالات پر پرسش را در قالب مثال تهیه کرده و راهحل مورد نظر را ارائه دادهایم:
۱. سیستم نظارتی خانه من ۴ دوربین مداربسته دارد. میخوام بدانم که آیا اگر به خارج از کشور سفر کنم هم میتوانم با گوشی تصاویر دوربینهایم را از راه دور مشاهده کنم؟
مسلما! اگر مراحل ذکر شده در روشهای بالا را طی کنید میتوانید خارج از شبکه خانهتان و تنها به کمک کانکشن اینترنت و وای فای در هر کجا که باشید (حتی خارج از کشور) تصاویر دوربین مداربسته را مشاهده کنید.
۲. آیا میتوانم بدون استفاده از سرویس DDNS به پخش از راه دور دوربین مداربسته بپردازم؟
اگر شرکت خدمات دهنده اینترنتی به شما IP استاتیک میدهد میتوانید همیشه با همان آی پی ثابت در هر جایی که باشید به پخش تصاویر دوربین مداربسته بپردازید و دیگر نیازی به DDNS نیز نخواهد بود. البته راه حل راحتتر نیز این خواهد بود که دوربینهایی تهیه کنید که قابلیت پشتیبانی از فناوری P2P را داشته باشند.
۳. آیا هیچ برنامه رایگانی وجود دارد که به وسیله آن بتوان از یک شبکه کامپیوتری دیگر به دوربین مداربسته IP متصل شد؟ آیا میتوان چند دوربین را با یک برنامه مدیریت کرد؟
به طور معمول وقتی دوربینی خریداری میکنید سازندگان برند نرمافزارهای مورد نیاز را در اختیار شما قرار میدهند. به کمک این برنامهها میتوانید از راه دور به تماشای تصاویر دوربین مداربسته بپردازید. به علاوه این برنامهها این اجازه را به شما میدهند تا هر تعداد دوربینی را که میخواهید تماشا کنید و فقط محدود به پخش یک دوربین نمیشوند.
نکات عیبیابی انتقال تصویر دوربین مداربسته بر روی کامپیوتر و موبایل
همیشه امکان روبهرو شدن با خطاها و ارورها وجود دارد. لذا ما این بخش از مقاله را به معرفی بعضی از این خطاها و راهحل رفع آنها اختصاص دادهایم. اگر نمیتوانید به پخش دوربین مداربسته از راه دور بپردازید نکات زیر را بررسی کنید:
در صورت بروز مشکل هنگام استفاده از روش UID
۱. رمز عبور و نام کاربری را دوباره چک کنید.
مطمئن شوید که UID دوربین را فعال کردهاید.
۲. مطمئن شوید که دوربین مداربسته به شبکه متصل است.
هنگام اتصال دوربین به اندروید و کامپیوتر بررسی کنید که فایروال جلوی پورت UPD را نگیرد.
۳. بررسی کنید که موبایل / کامپیوترتان سیگنال شبکه پایداری دارد.
۴. دوربین و نرمافزار آن را به آخرین نسخه بروزرسانی کنید.
در صورت بروز مشکل هنگام استفاده از روش پورت فورواردینگ
۲. مطمئن شوید که دوربین مداربسته به شبکه متصل است.
بررسی کنید که تمام پورتهای شبکه به اینترنت هدایت شوند.
۶. به فایر وال روتر اجازه دسترسی اینترنت به دوربین را بدهید.
۷. فایر وال، پروکسی، برنامههای ad-blocking و آنتی ویروس کامپیوتر را غیرفعال کنید.
تنظیمات سرور را چک کنید و اطمینان حاصل کنید که حساب کاربریتان اجازه دسترسی به دوربین IP را دارد.
۸. از سازگاری دوربین و مرورگر برای پخش از راه دور اطمینان حاصل کنید.
در صورت با هر مشکل دیگری رو به رو شدید در قسمت نظرات برای ما بنویسید.