اگر میخواهید از دوربین مداربسته IP به عنوان وبکم خانگی استفاده کنید و از طرفی میخواهید از هر جایی به آن دسترسی داشته باشید این مقاله حتما به کارتان خواهد آمد. در این مطلب تلاش میکنیم آموزش دهیم که چطور دوربین مداربسته سیمی را تبدیل به دوربین وایرلسی کنیم که از طریق وای فای قابل مشاهده باشد. در انتهای این مقاله میتوانید تصاویر دوربین سیمی را تا زمانی که در محدوده آنتندهی وای فای باشید به طور وایرلس در گوشی و تبلت و لپ تاپ خود تماشا کنید.
به چه تجهیزاتی نیاز داریم؟
در ادامه ابزارهای مور نیاز برای تبدیل دوربین مداربسته سیمی به بی سیم آورد شدهاند. علاوه بر موارد زیر یک کابل برق طویل نیز نیاز خواهیم داشت تا در صورتی که پریزهای برق خیلی دور بودند بتوانیم به آنها دسترسی داشته باشیم.
دوربین مداربسته IP. نوع دوربین مداربستهای که انتخاب میکنید کاملا بسته به نیازها و کاربردتان است.
اکسس پوینت وایرلس 2.4GHz. برای اینکه بتوانیم سیگنال WiFi را منتشر کنیم نیاز به یک Access Point با فرکانس 2.4GHz داریم. حالا برای اینکه عملکرد بهتری داشته باشیم پیشنهاد میشود که از اکسس پوینتهای Ubiquiti یا چیزی مانند Cisco AP استفاده کنید.
لپ تاپ. برای اینکه بتوانید تصاویر دوربین مداربسته را تماشا کنید باید به کامپیوتر یا مکی که از کروم پشتیبانی میکند دسترسی داشته باشید.
سایر تجیهزات:
منبع تغذیه ۱۲ ولتی - برای اینکه بتوانید دوربین را روشن کنید نیاز به حداقل یک عدد امپ ۱۲ ولتی دارید.
نرینگی ترمینال برق
مادینگی ترمینال برق
لوله PVC - به عنوان دکل برای AP وایرلس
پیچ
زیپ تای
چسب برق
تبدیل دوربین مداربسته سیمی به بیسیم
قدم اول: آدرس آی پی دوربین مداربسته را تعیین کنید.
اول باید دوربین مداربستهای که میخواهید وایرلس شود را انتخاب کنید. نقشه آدرس آی پی شبکه را پیدا کنید و دوربین را روی یک آدرس آی پی مناسب ست کنید. در مثالی که ما بررسی میکنیم آدرس آی پی روتر ما 192.168.1.1 است، بنابراین آدرس IP دوربین را بر روی 192.168.1.108 تنظیم میکنیم. تنها کار دیگری که باید بکنیم این است که بررسی کنیم آدرس آی پی استاتیک باشد نه DHCP. زیرا در صورتی که ای پی استاتیک نباشد با هر بار روشن و خاموش شدن تغییر خواهد کرد.
کاینفیگ کردن اکسس پوینت وایرلس
آدرس آی پی اکسس پوینت باید با دوربین مداربسته سازگار باشد. در واقع هدف اصلی Access Point این است که در عین حال که به عنوان پل ارتباطی بین وای فای و دوربین عمل میکند، ترافیک شبکه را نیز از دوربین مداربسته بگیرد و آن را بیسیم کند.
قدم دوم: اکسس پوینت را به شبکه متصل کنید.
برای اینکه بشود اکسس پوینت را کانفیگ کرد باید اول به شبکه متصلش شود تا بتوانید از طریق صفحه تنظیمات تحت وب به آن دسترسی پیدا کنید. تمام اکسس پوینتها یک انژکتور PoE دارند. برای این کار باید اکسس پوینت را از طریق پورت اصلی (PoE) به انژکتور برق و انژکتور را از طریق پورت دوم (LAN) به روتر متصل کنید.
قدم سوم: وارد Access Point شوید.
آدرس IP پیشفرض Ubiquiti مقدار 192.168.1.20 است. شبکه را چک کنید و این مقدار را در نوار آدرس کروم وارد کنید. اگر صفحه لاگین ظاهر نشد و با پیغام خطا مواجه شدید دستورالعملهای عکس زیر را انجام دهید تا مشکل رفع شود.
صفحه لاگین مانند تصویر زیر است. نام کاربری و رمز عبور پیشفرض "ubnt" هستند. پیش از لاگین کردن تیک پایین صفحه را بزنید.
قدم چهارم: رمز عبور پیشفرض را عوض کنید.
بعد از اولین ورود باید رمز عبور را عوض کنید. در سمت راست پایین صفحه یک باکس نارنجی وجود دارد. در آنجا بر روی گزینه System کلیک کنید تا به صفحه تغییر رمز عبور هدایت شوید.
در زیر تب System بر روی ذرهبین نشان داده شده در عکس کلیک کنید تا به بخش تغییر پسورد بروید.
وقتی پسورد را عوض کردید، پیش از ذخیرهسازی Time Zone را نیز با توجه به موقعیت مکانیتان تغییر دهید. حالا میتوانید با کلیک بر روی گزینه Change تغییراتی که ایجاد کردید را ذخیره کنید.
حالا یک نوار آبی بالای صفحه نمایان میشود. با کلیک بر روی گزینه Apply تغییرات ذخیرهسازی نهایی میشوند.
حالا شما توانستهاید عملیات زیر را با موفقیت به اتمام برسانید:
- برای بالا بردن امنیت اکسس پوینتتان یک پسورد جدید تعریف کردهاید.
- موقعیت زمانی دستگاه را تنظیم کردهاید.
قدم پنجم: رادیو WiFi را کانفیگ کنید.
چون هیچ دستگاه دیگری نداریم که به آی پی AP متصل باشد نیازی به تغییر آن نداریم و مستقیما به کانفیگ رادیو وای فای روی آن میپردازیم.
بر روی تب Wireless کلیک کنید.در زیر معنای هر کدام از گزینهها و نحوه پر کردن آنها را آوردهایم.
Wireless Mode - گزینه Access Point را انتخاب کنید.
SSID - اینجا باید اسم رادیو وای فای را بنویسیم. این اسم در بخش ارتباطات شبکه لپتاپ نشان داده شده است.
Country Code - کشوری که در آن زندگی میکنید را وارد کنید.
IEEE 802.11 Mode - بهتر است برای سازگاری بهتر گزینه B/G/N Mixed را انتخاب کنید.
Channel Width - مقدار 20MHz را انتخاب کندی.
Frequency - گزینه Auto را انتخاب کنید. اگر اکسس پوینتهای دیگری نیز در این ناحیه دارید بهتر از کانالی را انتخاب کنید که تداخلهای احتمالی را تشدید نکند.
Extension Channel - گزینه None را انتخاب کنید.
Frequency List - این گزینه را تیک نزنید زیرا نمیخواهیم فرکانس خاصی برای انتقال داده انتخاب کنیم.
Calculate EIRP Limit - این گزینه به طور پیشفرض تیک دارد. بگذارید به همان صورت بماند.
Antenna Gain - بسته یه قدرت آنتن AP این مقدار میتواند متفاوت باشد.برای این مثال مقدار مورد نظر ما 11dBi است.
Output Power - آن را بر روی ماکسیمم مقدار قرار دهید.
Data Rate Module - بگذارید روی حالت پیشفرض بماند.
Max TX Rate, Mbps - اجازه دهید روی مقدار پیشفرض باقی بماند.
Security - نوع رمزگذاری مورد نظرتان را انتخاب کنید. میتوانید از سیستم رمزنگاری WPA2-AES استفاده کنید که بسیار امن و مطلوب است.
WPA Authentication - گزینه PSK را انتخاب کنید.
WPA Preshared Key - پسورد وای فای را انتخاب کنید.
MAC ACL - به این گزینه کاری نداشته باشید.
حالا که تمام گزینههای را انتخاب کردید روی Change کلیک کنید و مانند قبل بعد از ظاهر شدن نوار آبی Apply را بزنید وگرنه تغییراتتان ذخیره نمیشود.
قدم ششم: جابهجایی سیگنال MIMO را در Ubiquiti قطع کنید.
از اواخر سال ۲۰۱۵ به بعد تقریبا تمام اکسس پوینتهای وایرلس دارای MIMO هستند. این نکته بدین معناست که تنها راه اتصال به آنها استفاده از اکسس پوینت یا لپ تاپی است که MIMO داشته باشد. از آنجایی که لپتاپهای کمی دارای این ویژگی میباشند بهتر است که آن را غیرفعال کنید. البته اگر اکسس پوینیت دیگری که استفاده میکنید این قابلیت را دارد میتوانید روشن نگهش دارید.
مراحل غیرفعال کردن MIMO در Ubiquiti به صورت زیر است:
۱) روی تبی که لوگوی Ubiquiti را دارد کلیک کنید. به این بخش airMax میگویند.
۲) تیک فعال airMax را بردارید. Change را بزیند و سپس Apply کنید.
قدم هفتم: اکسس پوینت را به دوربین متصل کنید.
حالا که توانستیم رادیو وایرلس اکسس پوینتر ا کانفیگ کنیم تا سیگنال رمزنگاری شده وای فای را پخش کند و MIMO را هم غیرفعال کردیم، وقت آن رسیده که دوربین مداربسته را به AP وصل کنیم. برای این کار باید اول AP را از شبکه جدا کنیم و سپس به دوربین وصل کنیم. اگر شما هم از دوربین مداربسته PoE استفاده میکنید قطعا در انتهای کابل دو نوع خروجی میبینید.
پورت RJ45 - در صورتی که میخواهید از PoE برای تغذیه و اتصال دوربین مداربستهتان استفاده کنید فقط به همین پورت نیاز خواهید داشت. این کابل علاوه بر ترافیک داده توانایی انتقال برق از تبدیل PoE را نیز دارد.
جک ورودی برق - در صورتی که امکان استفاده از PoE را ندارید میتوانید از این پورت برای تغذیه دوربین مداربسته استفاده کنید. بسته به مدل دوربین ممکن است به منبع تغذیه 12V DC یا 24V AC نیاز داشته باشید.
در این مثال ما قصد داریم دوربین را با یک آداپتور 12V DC تغذیه کنیم و جک RJ45 را به پورت انزکتور PoE اکسس پوینت متصل کنیم. اگر گیج شدهاید اصلا نگران نباشید، در ادامه کاملا مشخص کردهایم که کدام دستگاه از کدام پورت به چه دستگاهی وصل شده است!
دوربین
درگاه برق - اتصال به یک آداپتور 12V DC
درگاه شبکه RJ45 - اتصال به پورت LAN انژکتور PoE اکسس پوینت
اکسس پوینت
پورت اصلی (PoE) - اتصال به پورت PoE انژکتور AP
انژکتور PoE
پورت PoE - اتصال به درگاه اصلی AP
پورت LAN - اتصال به جک RJ45 دوربین مداربسته
AC 110V - اتصال به منبع 110V AC
قدم هشتم: به کمک WiFi لپتاپ به AP متصل شوید.
اگر سیستم عامل لپ تاپ شما ویندوز است میتوانید با کلیک بر روی آیکون Network Connections وای فایهای اطراف را شناسایی کنید. در این مثال باید دنبال وای فایی به اسم ubnt بگردید.
روی این نتورک کلیک کرده و پسوردی که قبلا در قدم سوم تعیین کردهاید (WPA Preshared Key) را وارد کنید. حالا اگر AP در محدوده مورد نظر باشد لپ تاپ به ان وصل خواهد شد.
حالا باید آدرس IP دوربین مداربسته را در مرورگرتان وارد کنید تا صفحه لاگین بالا بیاید.
و پایان!
اگر سوالی دارید میتوانید در بخش نظرات از ما بپرسید.