میخواهم یک سیستم دوربین مداربسته در خانه ام راهاندازی کنم ولی نمیدانم چه تعداد دوربین برای این کار نیاز دارم؟ هزینه نصب و خرید دوربینهای مداربسته چقدر است؟ این سوالات برای هر کسی که قصد راهاندازی یک سیستم امنیتی در ملک خود داشته باشد پیش خواهد آمد. تعداد دوربینهایی که شما برای سیستم دوربین مداربسته خود نیاز دارید به فاکتورهای زیادی وابسته است که مجموع آنها تعیین میکند برای این کار چقدر هزینه لازم است. در ادامه به بررسی این عوامل و تاثیر آنها میپردازیم.
مکانی که میخواهید تحت نظارت قرار دهید کجاست؟
ویژگی مکانهای مختلف میتواند در تعداد دوربینهای مورد نیاز موثر باشد. بعضی از بخشهای خانه مانند حیاط و باغ فضای زیادی دارند و در نتیجه یک دوربین با زاویه دید گسترده برای آنها مناسب است. لذا لازم است از مکانهایی که میخواهید تحت کنترل داشته باشید لیستی تهیه کنید تا تعداد تقریبی دوربینها دستتان بیاید. به عنوان مثال فرض کنید میخواهید برای یک خانه سیستم امنیتی راهاندازی کنید. لیست مکانهایی که نیاز به دوربین مداربسته PoE و یا wifi دارند از قرار زیر خواهد بود:
۱. حیاط روبهرویی
۲. درب اصلی
۳. ورودی خانه
۴. درب پشتی
۵. حیاط پشتی
۶. اتاق نشیمن/اتاقخوابها
۷. اتاق کودک
۸. پذیرایی
۹. آشپزخانه
۱۰. گاراژ
۱۱. زیرزمین
۱۲. طبقه اول
۱۳. طبقه دوم
۱۴. مکانهای پر رفت و آمد
۱۵. خروجی اضطراری
۱۶. محل نگهداری اشیای گرانبها
البته نیازی نیست در تمام این مکانها دوربین نصب کنید، اما تهیه یک لیست میتواند دید بهتری از شرایط به شما بدهد. برای آشنایی بیشتر با بهترین مکانهای نصب دوربین مداربسته در خانه این مقاله را بخوانید. در اینجا مثال ما در مورد یک ملک مسکونی بود ولی در صورتی که میخواهید برای شرکتتان دوربین نصب کنید نیز کافیست همین مراحل را طی کنید. در ادامه میخواهیم تعداد دوربینهای مورد نیاز برای یک سیستم دوربین مداربسته خانگی را بر اساس چند فاکتور مهم بررسی کنیم.
تعیین تعداد دوربین مداربسته: هدفتان از نصب دوربین چیست؟
دوربینها میتوانند با اهداف گوناگونی در یک مکان نصب شوند و این گوناگونی میتواند بر تعداد دوربینهای مورد نیاز شما تاثیرگذار باشد. در واقع هرچه سیستم امنیتی مورد نظرتان کاربرد مهمتری داشته باشد دوربینهای با کیفیتتر و شاید با تعداد بالاتری نیاز خواهید داشت. در ادامه میخواهیم دلایلی مختلفی که افراد بر اساس آن اقدام به نصب دوربین مداربسته میکنند را بررسی کنیم.
۱. به عنوان بازدارنده. مهمترین و ابتداییترین دلیلی که افراد اقدام به نصب دوربین مدار بسته میکنند این است که جلوی سارقین را بگیرند. بنابراین اگر هدف اصلی شما از راهاندازی یک سیستم امنیتی دوربین مداربسته جلوگیری از دستبرد زدن سارقین است دوربینهای با کیفیت یکی از ملزومات خریدتان خواهد بود. این دوربینها ۲۴ ساعت هفته به کنترل و نظارت ورودیهای ملک شما مشغول خواهند بود؛ لذا باید کیفیت و دوام مناسبی داشته باشند. این دوربینها باید در خارج از خانه و در مکانهای قابل رویت و پر رفت و آمد نصب شوند تا سارقین را فراری دهند.
۲. به عنوان مدرک. یکی دیگر از کاربردهای دوربینهای مداربسته ثبت وقایع است. اگر سارقی به خانه شما وارد شود و قصد دزدی داشته باشد، دوربینها از ورود غیر مجاز و فعالیتهای او فیلم میگیرند و این مدرک میتواند در دادگاه جهت محکومیت دزد مورد استفاده قرار گیرد. مهم است به خاطر داشته باشید که در صورتی که هدف اصلی شما از نصب دوربین گرفتن دزد است، باید از دوربینهای با کیفیت بالا استفاده کنید تا فرایند تشخیص و شناسایی سارق آسانتر شود. از طرفی دوربینهای با کیفیتتر برای اینکه سرعت پردازش بالاتری داشته باشند نیاز به پهنای باند بیشتری نیز دارند. لذا بهتر است پیش از تعیین تعداد و نوع دوربینها به محاسبه پهنای باند بپردازید.
۳. جهت تماشای زنده. امروزه بسیاری از دوربین های مدار بسته قابلیت اتصال به گوشیهای هوشمند و کامپیوترها و کنترل از راه دور را دارند. این قابلیت به شما اجازه میدهد تا هر زمان که بخواهید با وصل شدن به گوشی یا کامپیوترتان تصاویر دوربین مدار بسته را به طور زنده مشاهده کنید. فرض کنید شما مدیر یک شرکت بزرگ هستید و از دوربینهای مداربسته برای کنترل کارمندانتان استفاده میکنید. اگر یک روز نتوانید به دفتر بروید تنها کافیست با گوشی به دوربینهای شرکت متصل شوید و فعالیت کارمندان را به صورت زنده تماشا کنید.
معرفی نرمفزارهای موبایل برای مدیریت دوربین مداربسته
۴. جهت هشدار. یکی از کاربردهای مهم دوربینهای مداربسته این است که میتوانند در صورت مشاهده شرایط مشکوک یا تشخیص حرکت برای شما هشدار بفرستند. همین ویژگی یکی از مواردی است که افراد را به نصب دوربین مداربسته در ملکشان تشویق میکند.
تعیین تعداد دوربین مداربسته: چه نوع دوربینی استفاده میکنید؟
از آنجایی که انواع مختلف دوربینهای مداربسته دارای قابلیتهای متفاوتی هستند انتخاب نوع دوربین مداربسته میتواند در تعداد دوربینهایی که نیاز خواهید داشت موثر باشد. زیرا بعضی از دوربینها زاویه دید گستردهتری داشته و محوطه بزرگتری را تحت پوشش قرار میدهند. لذا در صورت استفاده از این دوربینها لازم نیست در هر گوشه یک دوربین نصب کنید و یک دوربین میتواند کار چند دوربین را برایتان انجام دهد.
بی سیم یا سیمی
بیشتر افراد دوربینهای وایرلس را به سیمی ترجیح میدهند، زیرا معتقدند که کار با این دوربینها بسیار آسانتر است و قیمت ارزانتری نیز دارند. پیشنهاد ما به شما این است که اگر تصمیم به خرید دوربین مداربسته وایرلس دارید مدلهای Dual-mode WiFi آن را تهیه کنید که سیگنال شبکه قویتری دارند. این دوربینها به راحتی در ورودیهای خانه قابل نصب هستند.
از سوی دیگر دوربینهای مداربسته سیمی امروزه جای خود را به دوربینهای PoE دادهاند، که قادر هستند هم برق و هم دادههای ویدیویی را تنها از طریق یک کابل منتقل کنند. مزیت این نوع دوربینها نسبت به دوربینهای بیسیم این است که دیگر نگرانی از بابت سیگنال ضعیف وای فای یا شبکه نخواهید داشت. آشنایی با PoE
1440p یا 1080p یا 720p
در آینده در مقالهای تحت همین عنوان به طور مفصل به بررسی تفاتهای این سه دوربین خواهیم پرداخت. اما در حال حاضر به طور خلاصه باید گفت که اگر میخواهید دوربین خارج از خانه یا Outdoor بخرید، دوربین های 1440p گزینه بهتری برای شما خواهند بود. وضوح تصویر بالا، امکان ثبت جزییات بیشتر، تشخیص چهره و شناسایی پلاک خودرو از جمله مزایای رقابتی این دوربین نسبت به برادران کوچکتر خود یعنی 1080p و 720p میباشد.
روشهای محافظت از دوربینهای Outdoor
معمولی یا اینفرارد
همانطور که میدانید اکثر سارقین هنگام شب دست به دزدی میزنند. همین موضوع دلیلی محکم برای تهیه دوربینهای اینفرارد است. این دوربینهای مداربسته میتوانند به کمک قابلیت دید در شب به صورت ۲۴ ساعته ورود غیر مجاز و حرکات مشکوک را رصد کنند و در صورت بروز مشکل به شما اطلاع دهند. این دوربین ها هم میتوانند در داخل خانه و هم خارج از خانه نصب شوند.
80 درجه یا 180 درجه یا 360 درجه
بعضی از دوربینهای مداربسته فیکس تا 80 درجه زاویه چرخش دارند در حالی که برخی دیگر تا 180 یا 360 درجه میتوانند بچرخند. به این دوربینها با زاویه دید گسترده پانورامیک میگویند. اگر بخواهید تعداد دوربینهای مورد نیاز را کاهش دهید دوربینهای مداربسته پانورامیک بهترین گزینه برای شما هستند. به طور مثال برای رصد کردن محیط خارج از خانه تنها یک دوربین پانورامیک کفایت خواهد کرد و نیاز به خرید چندین دوربین و هزینه زیاد نخواهد بود.
البته باید این نکته را در نظر بگیرید که اکثر دوربینهای 360 درجه کیفیت 1440p ندارند و نمیتوانند به شناسایی چهره یا پلاک ماشینها بپردازند.
ضبط کننده ویدیویی
NVR ها یکی از اصلیترین بخشهای یک سیستم دوربین مداربسته محسوب میشوند. این دستگاهها با ضبط کردن فیلم دوربینها به طور ۲۴ ساعته و ذخیرهسازی آن در هارد در واقع کار اصلی در نگهداری داده را انجام میدهند. برای آشنایی بیشتر میتوانید مقاله انتخاب مکان مناسب برای نصب دستگاه NVR را بخوانید.
نتیجهگیری
با توجه به مواردی که در بالا برشمردیم اگر میخواهید بدانید برای یک سیستم دوربین مداربسته خانگی چند دوربین نیاز دارید بهتر است از تمام مکانهایی که نیاز به دوربین دارند لیست تهیه کنید. سپس تصمیم بگیرید که با توجه به اهمیت هر نقطه از ملکتان چه نوع دوربینی برای آنجا مناسب است. به طور مثال یک ان وی آر با ۸ دوربین مداربسته برای یک خانه را تصور کنید. ۲ تا از دوربینها super HD 1440p در جلوی خانه و یک دوربین در ورودی پشتی و ۲ تا در طبقه اول نصب شدهاند. سه تا دوربین دیگر نیز در راهپله و طبقه دوم و گاراژ کار گذاشته میشوند.