شاید بارها قصد نصب دوربین مداربسته برای منزل خود را داشتهاید و این سوال برایتان پیش آمده باشد که "آیا ممکن است بدون کمک متخصص دوربین مداربسته برای منزل نصب کنم؟" . و در نهایت نگرانی از حریم شخصی، هزینههای نصب و کثیف شدن خانه شما را از این تصمیم منصرف کرده است. در این مقاله قصد داریم نشان دهیم که نصب دوربین مداربسته در منزل چندان کار دشواری نبوده و با طی دستورالعملهای زیر هرکسی میتواند دوربین مداربسته خانگی خود را نصب کند.
آشنایی با تمام اصطلاحات دوربین مداربسته
مرحله اول: آمادهسازیهای پیش از نصب دوربین مداربسته
پیش از اینکه شروع به نصب دوربین مداربسته در منزل خود کنید باید بعضی مسائل را روشن کنید. مطرح کردن این سوالات و پاسخ دادن به آنها میتواند بر شیوه نصب و راهاندازی دوربین در مراحل بعد تاثیرگذار باشد.
۱. قصد نصب چه نوع دوربین مدار بستهای را دارید؟
میخواهید دوربین وایرلس نصب کنید یا سیمی؟ آیا دوربین شما از نوع دوربین مداربسته خورشیدی است و به پنل نیاز دارد یا انرژی خود را از برق شهر تامین میکند؟ بسته به نوع استفاده و میزان امنیتی که میخواهید برای منزلتان فراهم کنید باید یکی از این دو نوع دوربین را انتخاب نمایید. در صورتی که میخواهید در هنگام نصب دستتان باز باشد و درگیر سیمکشی و دریل کردن دیوارهای منزلتان نشوید، دوربینهای وایرلس ، خصوصا آنهایی که با باتری کار میکنند میتوانند گزینه مناسبی برای شما باشند.
اما در صورتی که میخواهید سیستم نظارتیتان با کمترین میزان ناپایداری سیگنال روبهرو شود استفاده از دوربینهای سیمی PoE انتخاب مطلوبتری خواهد بود. بنابراین میبینید که نوع دوربین مداربسته ای که انتخاب میکنید در شیوه نصب آن بسیار تاثیرگذار است.
۲. میخواهید کجا نصبش کنید؟
وقتی بدانیم دوربین هایمان کجا باید نصب شوند میتوانیم تدبیری بیاندیشیم که بیشترین تاثیرگذاری را داشته باشند.علاوه بر این مکان نصب یکی از فاکتورهای تعیین کننده تعداد دوربینهای مورد نیاز برای یک سیستم خانگی است. طبق گفته متخصصین مکانهایی همچون درب اصلی، درب پشتی و پنجرههایی که رو به خیابان نیستند بهترین نقاط برای نصب دوربین مداربسته خانگی هستند.
۳. چه ابزارهایی برای نصب دوربین نیاز دارید؟
جمعآوری ابزارها پیش از شروع کار ما را از سردرگمی در حین کار نجات خواهد داد. بسته به اینکه بخواهید از دوربین مداربسته کابلی و یا وایرلس استفاده کنید به ابزارهای متفاوتی نیاز خواهید داشت.
برای دوربین مداربسته PoE:
- کابل کت 5 یا 6 (Cat 5/6)
- دریل
- فیش تیپ
- انژکتور PoE
برای دوربین مداربسته بی سیم:
- سیمهای الکتریکی
- دریل
- - اکستنشن سیم دوربین مداربسته
برای دوربین مداربسته آنالوگ:
- اتصال RG-59 BNC
- خم کن RG-59
- لخت کن RG-59
- کابل کواکسیال RG-59/syv-75-5
- بست BNC
- سیم چین
- سیم خم کن استاندارد
- چسب برق
مرحله دوم: نصب دوربین مداربسته در منزل بدون نیاز به متخصص
تا اینجا آمادگیهای قبل از نصب را انجام دادیم و بخش اصلی ماجرا تازه از حالا شروع میشود. در ۵ گام بعدی یاد خواهیم گرفت که چطور به آسانی برای منزل خود دوربین مداربسته نصب کنیم.
تنها نکتهای که در اینجا وجود دارد در نوع دوربینی است که انتخاب کردهاید. در صورتی که میخواهید از دوربین وایرلس استفاده کنید باید حتما پیش از نصب تنظیمات وای فای آن را انجام دهید. اما در مورد دوربینهای کابلی PoE اجباری وجود ندارد.
۱. دنبال نقاطی بگردید که دوربین در آنجا دید واضحی داشته باشد و برقرسانی آسان باشد
این اولین گام مهم در نصب دوربین مداربسته در منزل است؛ لذا در انتخاب مکان مناسب حتما موارد زیر را در نظر بگیرید:
- دوربین را در مکانهای مرتفع نصب کنید تا دید وسیع و کاملی داشته باشد. با پیروی از این نکته میتوانید با کمترین تعداد دوربین بیشترین ورودیهای ممکن را پوشش دهید.
- دوربین را جایی دور از دسترس قرار دهید تا دزدها یا کودکان نتوانند آن را جابه جا کنند.
- اگر چراغی در نزدیکی جایی که میخواهید دوربین را نصب کنید وجود دارد، حواستان باشد که دوربین را مستقیما رو به چراغ نصب نکنید. این امن سبب خراب شدن تصاویر ثبت شده توسط دوربین میشود.
- دوربین را نزدیک یک منبع برق نیرو نصب کنید. برق نقش اساسی در نصب دوربین مداربسته و حتی دوربینهای وایرلس دارد.
- بهتر از دوربین های مدار بسته را زیر پنجره نصب نکنیم. زیرا در این صورت ممکن است بازتاب اینفرارد باعث سفید شدن تصاویر دوربین شود.
- لازم به یادآوری نیست که نصب دوربین مداربسته در ملک همسایه، سرویسهای بهداشتی و هرجای دیگری که حریم شخصی افراد را به خطر میاندازد غیرقانونی است.
۲. نصب دوربین مداربسته و جاگذاری کابلها
حالا که مکانهای احتمالی برای نصب دوربین مداربسته خانگی را پیدا کردهایم باید نقشه کاملی از کابلکشیها و محل قرارگیری DVR /NVR ها و منبع تغذیه تهیه کنیم.
نقشه. کابلکشی احتمالا یکی از پر دردسرترین بخشهای نصب دوربین مداربسته بهشمار میرود. به همین دلیل برای آسانتر شدن کار بهتر از پیش از هر اقدامی نقشه سیمکشیها را بکشید. شاید این کار به نظرتان بیهوده بیاید؛ لذا برای اینکه ضرورت این مرحله را درک کنید تصور کنید که میخواهید چندین دوربین مداربسته در نقاط مختلف خانه مانند راهروها، زیرزمین، انباری، زیرشیروانی و سقفها نصب کنید. میبینید که سیمکشی این همه دوربین میتواند بسیار مشکل و گیجکننده شود.
دریل. خب، حالا لازم است برق را قطع کنید تا به خودتان و دستگاههایتان آسیبی وارد نشود. سپس جاهایی که سیمها از دیوار خارج میشوند را با دریل سوراخ کنید (برای دوربینهای وایرلس و آنالوگ). در صورت استفاده از دوربین PoE فقط کافیست سوراخی برای انتقال کابل Cat 5 / 6 ایجاد کنید. این کابل میتواند مستقیما به NVR وصل شود و در صورت دور بودن تنها کافیست از یک تبدیل PoE استفاده کنید.
علامتگذاری. بهتر از دیوار را به اندازهی دریل کنید که بیشترین مقدار سیم در آن جا بگیرد تا در تعمیرات یا سیمکشیهای آینده دچار مشکل نشوید. همچنین برچسب زدن به انتهای کابلها کمک میکند تا در مراحل بعد کابلها را راحتتر تشخیص دهید.
فیش تیپ. حالا باید به مکانی از خانه که میخواهید دوربین را در آنجا نصب کنید بروید. همان سمت دیوار را که قبلا سیمهای خروجی را کارگذاشته بودید انتخاب و با دریل سوراخ کنید. حالا به کمک نوار ماهی یا فیش تیپ سیمهای دوربین را بگیرید.
توجه کنید که بهتر است سیمها را از یک لوله محافظتی رد کنید.
برای اینکه کار نصب راحتتر پیشنهاد میشود که از دوربینهای مداربسته PoE استفاده کنید. این دوربینها سیگنال برق و ویدیو را همزمان از طریق یک کابل عبور میدهند و در نتیجه سیمکشیهای کمتری نیاز خواهد بود.
۳. اتصال به برق
حالا باید دوربینها را به برق متصل کنیم و مطمئن شویم که کار میکنند. در تصویر زیر میتوانید دیاگرام نصب دوربین مداربسته POE و وایرلس را ببینید.
۴. سیستم امنیتی منزل خود را راهاندازی کنید
این آخرین مرحله در نصب دوربین مداربسته خانگی بدون نیاز به متخصص است. اگر میخواهید که دوربین ها را به کمک گوشی هوشمند، کامپیوتر و یا تبلت خود نظارت کنید تنها کافیست نرمافزارهایی که برند سازنده دوربین برای آن طراحی کرده است را دانلود و نصب کنید. در اینجا تعدادی از نرم افزارهای مدیریتی دوربین مداربسته را معرفی کردهایم. حالا میتوانید چک کنید که دوربینهایتان به خوبی مکانهای مورد نظر را پوشش میدهند یا خیر.
نتیجهگیری
بدین ترتیب و با طی چند مرحله ساده توانستیم بدون نیاز به متخصص سیستم امنیتی منزل خود را طراحی کنیم. این روش در کاهش هزینه راهاندازی سیستمهای نطارتی شما تاثیر بهسزایی خواهد داشت.