بسیاری از افرادی که قصد نصب دوربین مداربسته را دارند از تخصص چندانی در این زمینه برخوردار نیستند و صرفا میخواهند امنیت محیط کاری یا مسکونی خود را تضمین کنند. برخورداری از دانشی پایهای در رابطه با انواع دوربین های مداربسته میتواند تجربه خرید این افراد را بهبود بخشیده و به آنها کمک کند تا دوربین مناسب برای محیط مورد نظر خود را تهیه کنند.
دوربین های مداربسته به دو نوع آنالوگ و IP تقسیم میشوند. دسته اول همان دوربین های مداربسته قدیمی هستند که سالهاست تولید میشوند و برای بسیاری از ما شناخته شدهاند. کار اصلی این دوربین ها دریافت سیگنالهای آنالوگ است که این دادهها در ادامه توسط DVR متصل به دوربین به سیگنال دیجیتال تبدیل شده و ذخیرهسازی میشود.
دسته دوم دوربین های IP هستند که به تازگی وارد بازار شده و توجهات بسیاری را نیز به خود جلب کردهاند. اصطلاح IP شکل کوتاه Internet Protocol میباشد و از این رو به این دوربینها دوربین مداربسته تحت شبکه نیز گفته میشود.
تفاوت دوربین مدار بسته آنالوگ و دوربین تحت شبکه IP
اگر به هر دلیلی تصمیم دارید که دوربین مداربسته قدیمی آنالوگ خود را با دوربین تحت شبکه IP عوض کنید باید چند فاکتور مهم را در نظر بگیرید. زیرا هرچند تفاوت قیمت این دو نوع دوربین روز به روز در حال کم شدن است ولی بسیار حیاتی است که دوربین مداربسته ای را انتخاب کنید که مناسب نیازهای شما باشد. لذا در ادامه به بررسی ۵ تفاوت اصلی دوربین آنالوگ و IP خواهیم پرداخت.
1. بررسی قیمت:
قیمت دوربین مدار بسته آنالوگ نسبت به دوربین IP بسیار ارزانتر است و همین امر میتواند یکی از مهمترین دلایل شما برای خرید دوربین مداربسته آنالوگ باشد. با این حال باید این مسئله را نیز در نظر گرفت که دوربین های مداربسته آی پی طیف گستردهتری از قابلیتها را در اختیار کاربر قرار میدهند؛ لذا میتوان علت این اختلاف قیمت را در کارایی متفاوت آنها جست.
2. نصب و راهاندازی:
قدمت دوربین مداربسته آنالوگ در بازار بسیار بیشتر بوده و به تبع آن متخصصین و فروشندههای بیشتری به این دستگاهها آشنایی دارند. لذا اگر میخواهید دوربین مداربسته ای پی را جایگزین دوربینهای قدیمی خود کنید ممکن است در پیدا کردن متخصص و راهانداز خبره کمی دچار مشکل شوید.
از طرفی راهاندازی دوربین های IP بسیار راحتتر بوده و تنها به یک کابل شبکه نیاز دارد. در حالی که دوربین های آنالوگ علاوه بر یک کابل برق نیاز به یک کابل برای DVR نیز دارند. به علاوه، تنظیم زاویه دید دوربین های آنالوگ باید دستی و توسط متخصص انجام شود در حالی که دوربین های مداربسته IP به راحتی و با کنترل از راه دور قابل تنظیم خواهند بود.
3. کیفیت تصویر:
پایین بودن فریم ریت Frame Rate دوربین آنالوگ، کارایی آن را در محیطهایی پرتحرک بسیار کاهش میدهد. همچنین اگر تصویر جزییات زیادی داشته باشد این دوربین قادر به ثبت آن نخواهند بود. به علاوه، امکان زوم دیجیتال برای تصاویر خروجی از دوربین آنالوگ مطرح نیست.
از سوی دیگر دوربین مدار بسته IP بسیار هوشمندتر عمل میکند و با قابلیت تشخیص حرکت و دود ویديوهایی با کیفیت بسیار بالا به کاربر میدهد. این دوربینها حتی قابلیت ردیابی رنگهای خاص و شمارش افراد را نیز دارند. هرچند حجم بالای این فایلهای باکیفیت میتواند گاهی آزاردهنده باشد.
4. پوششدهی و زاویه دید:
زاویه دید و پوششدهی دوربین مداربسته تحت شبکه IP در مقایسه با دوربین آنالوگ بیشتر است. این مسئله خصوصا برای شرکتهایی مطرح است که به تعداد زیادی دوربین مداربسته برای پوششدهی بخشهای مختلف سازمان خود نیاز دارند. در این شرایط استفاده از یک دوربین آی پی میتواند کارایی چهار دوربین آنالوگ را برای آنها داشته باشد.
5. امنیت:
دوربین IP برخلاف دوربین آنالوگ انکریپت و کدگذاری شده است بنابراین انتقال دادههای آن از امنیت بالاتری برخوردار است و احتمال هک آن توسط هکرها کمتر خواهد بود.
تغییر سیستم دوربین مداربسته از آنالوگ به آی پی
اگر صاحب یک شرکت بزرگ هستید و نسبت به نظارت امنیتی سازمان مردد شدهاید و قصد دارید دوربین های هوشمندتری را جایگزین دوربین های مداربسته قدیمی کنید لازم است پیش از هر کاری نکات زیر را در نظر بگیرید:
- از آشنایان مشورت بگیرید؛ شرکتهای ارائه دهنده خدمات امنیتی نمیتوانند مشاوره بیطرفانهای به شما بدهند زیرا آنها در نهایت تنها قصد فروش محصول خود را دارند. پس بهتر است از کسی که به شرایط شما آگاه است بخواهید تا وضعیت را بررسی کند و دید جامع و واقعبینانهای از نیازها و انتظاراتتان به شما بدهد.
- بدانید چقدر می خواهید هزینه کنید؛ اگر بودجه کافی دارید میتوانید تمام دوربینهایتان را تعویض کنید. در غیر این صورت تعدادی از دوربینهایی که نقاط مهم را پوشش میدهند عوض کرده و به تدریج باقی دوربینهایتان را نیز آی پی کنید.
- متخصص دوربین مداربسته IP پیدا کنید؛ دوربینهای آنالوگ و تحت شبکه باهم متفاوت هستند و یک متخصص آنالوگ نمیتواند کمک چندانی به شما بکند. به علاوه مسئله مهم در اینجا این است که دوربینهای IP برخلاف انالوگ چندان ساده نیستند و لازم است شما اندکی با دانش و فناوری به کار رفته در آنها آشنا باشید تا بتوانید به درستی از آن بهره ببرید. یک متخصص خوب میتواند شما را در این مسیر راهنمایی کند.
- نیازهایتان را بشناسید؛ دوربین IP انواع متفاوتی دارد که هر کدام دارای قابلیتها و ویژگیهای به خصوصی هستند. مهم است که ابتدا نیازمندیهای خود را بسنجید و سپس اقدام به خرید دوربین مداربسته IP کنید.
- نور را در نظر بگیرید؛ حتی بهترین سیستم های نظارت تصویری جهان نیز نیاز به روشنایی مناسب برای ثبت تصاویر با کیفیت دارند. نورپردازی لازم را در اطراف دوربینهای خود رعایت کنید.
- تحقیقات میدانی انجام دهید؛ شاید به نظرتان عجیب برسد ولی مشاهده و بررسی ساختمانهای مشابه خودتان که از سیستمهای امنیتی استفاده کردهاند به شما کمک میکند تا دید بهتری نسبت به شیوه طراحی دوربینهای مداربسته ساختمان خود پیدا کنید.
در ویدیویی کوتاه به بررسی تفاوت این دو دوربین خواهیم پرداخت: